Vooralsnog blijft het bij aangepast trainen en wedstrijden zijn nog uit den boze, maarrrrrrrr er is licht aan het eind van de tunnel! Nog even doorbijten en het mooiste spelletje ter wereld gaat weer van start en Leidenamateurvoetbal is daar bij. De rubriek Lopend Vuurtje is een voorproefje. Als nooit tevoren speuren we de social media af op zoek naar nieuws van onze verenigingen. Maar wellicht missen we nog wat. Dus beste voetbalvrienden, het is weer tijd om ons de laatste wetenswaardigheden over uw cluppie aan ons door te sturen. [email protected]

  • De coronacrisis ging niet aan Martin Meijer voorbij. Meijer, lang bij VV en FC Oegstgeest zijn diensten verlenend, nu bij Meerburg, had steeds last van het haar dat voor zijn  ogen viel. Omdat de kappers dicht waren bood zijn gade spontaan haar diensten aan. Haar kwaliteiten lagen blijkbaar elders, want toen hij bij zijn vaste kapper op de stoep stond op de dag dat hij weer openging en vroeg ‘of er nog wat aan gedaan kon worden’ antwoordde de haarartiest negatief. De tondeuse was de enige oplossing. Gelukkig is een kaalgeschoren bolletje dé trend van 2020, dus Meijer doet weer volledig mee.
  • ASC lijkt dan toch het zo gewenste kunstgras te krijgen. Dinsdag aanstaande is er nog een inspraakronde van de gemeente Oegstgeest.
  • De MO15-1 en MO17-1 van DoCoS zoeken versterking. Zit je in de leeftijdsklasse en zoek je een leuke club om te voetballen meld je dan aan bij de club uit Leiden.
  • Rene Bakker, voorzitter van Kagia, noemt in zijn column op de site van de club uit Lisserbroek weer een aantal interessante wetenswaardigheden voor de volgers van de club. Een bezoekje aan de site van de oranje-witten waard.
  • Zijn collega voorzitter Dick van der Bijl van RCL doet hetzelfde op de website van zijn club. De (financiële) gevolgen van de coronamaatregelen, het vrijwilligersbeleid en de bestuurssamenstelling komen onder andere ter sprake. Ook even surfen naar rood en wit.
  • Dat vooral ouderen op enigerlei wijze de dupe zijn van het coronavirus en alle maatregelen er omheen is klip en klaar. Jan Lovink wijst er op de Roodenburg site op, dat veel vrijwilligers bij de clubs al tot de ‘krasse knarren’ horen. Hij neemt de daaruit volgende problemen onder de loep.
  • Ook FC Rijnvogels zit met oude voorraden van de kantine: ,,Omdat de kantine door de Corona-crisis langere tijd gesloten is, willen we nogmaals een rondje voorraadverkoop doen. We voorkomen hiermee verspilling van artikelen die anders de “te houden tot” datum gaan overschrijden. Door het kopen van een stukje van deze voorraad steunen jullie tegelijkertijd de vereniging in deze moeilijke periode.” De club verkoopt de producten tegen vriendelijke prijzen. Let op! De actie duurt tot vrijdag 12 juni!
  • Er is geen club of er zijn wel proeftrainingen mogelijk voor jong en oud. TAVV doet verslag van zo’n middag: ,,Afgelopen zaterdag 6 juni waren alle meiden van Ter Aar, lid of geen lid van TAVV welkom op ons mooie sportpark Aardam-West voor een speciale Meidendag. Onze TAF-meiden hadden enthousiast aan onze oproep gehoor gegeven om een vriendin, buurmeisje of nichtje mee te nemen. Maar liefst meer dan 30 nog-niet-TAF-meiden in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar konden zo onder vakkundige begeleiding van een flink aantal van onze mannelijke én vrouwelijke trainers kennis maken met onze mooie sport en elkaar.”
  • Begin volgende week zal de volledige lijst verschijnen van alle mutaties van eerste elftallen in de regio! In de voorbije tijd kwam er al het nodige voorbij, maar er komen nog de nodige verrassingen aan die nog niet zijn gemeld. Volg onze website derhalve!