dinsdag, april 23, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 14 (1-11 december)

Lopend vuurtje, deel 14 (1-11 december)

-

Het voetbal ligt voorlopig stil, maar het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Bij veel clubs werd er veel georganiseerd ter gelegenheid van Sinterklaas: spelletjes, sporten en veel meer leuks. Natuurlijk waren er ook Pieten en zelfs Sinterklaas zelf aanwezig. Kijk vooral op de site van uw favoriete club om te zien hoeveel lol de kids (en begeleiders) hadden.
  • En het blijft niet bij de Sinterklaasviering. Veel clubs stellen alles in het werk om de jeugd op zaterdag en/of zondag bezig te houden. Aan de foto’s en filmpjes lukt dat opperbest. Driewerf hulde voor alle initiatieven.
  • Staat er oliebollenmix op het boodschappenlijstje voor de kerst? Ja? Mooi, streep dat dan maar door. Bij veel verenigingen kunt u oliebollen en appelflappen bestellen en daarmee doet u iets goeds voor uw eigen cluppie. De clubs missen veel inkomsten en hiermee wordt de schade een weinig beperkt.
  • Ook de opbrengsten van de Grote Clubloterij bleken een welkome bron van inkomsten. Om te zien hoeveel uw eigen vereniging bijeen kreeg is surfen naar de website genoeg.
  • Nog meer positief nieuws! In 1865 werd de eerste voetbalwedstrijd in Nederland georganiseerd. De wedstrijd werd in Enschede gespeeld tussen een team van Engelse textielarbeiders en een team met leden van de Britse delegatie uit Den Haag. Dat dacht men. De waarheid is anders. De oudst bekende wedstrijd in Nederland werd in 1854 gespeeld, wist sporthistoricus Jan Luitzen te achterhalen voor zijn promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit. In Nederland werd voor het eerst gevoetbald op de kostschool Noorthey, in het plaatsje Veur bij Leidschendam, aldus Luitzen. Wat is nu het positieve nieuws zou men zeggen. Wel dat is tweeërlei. Ten eerste weten alleen de lezers van leidenamateurvoetbal en de volgers van Luitzen nu het juiste antwoord bij een vraag hieromtrent bij een pubquiz. In de 155 jaar voetbalhistorie hebben de velden er nog nooit zo mooi bijgelegen als nu. De rentree op het gras zal des te beter smaken!
  • Geplukt van de Facebookpagina van TAVV: ,,Er gebeurt best heel veel in en rondom ons mooie cluppie. Naast het grote en belangrijke nieuws, komen er ook veel kleine nieuwtjes, geruchten en lief & leed voorbij. Om hier niets van te hoeven missen heeft de webredactie ‘Ondertussen bij TAF’ bedacht. Een korreltje zout zo hier en daar zou soms niet misstaan.” Hoe ook u op de hoogte kan blijven is simpel: zet TAVV als vriend op uw Facebook account.
  • Jaap van Pampus, voorzitter van FC Oegstgeest, zet op datzelfde Facebook alle vrijwilligers nog eens danig in het zonnetje. Volkomen terecht als u het ons vraagt.
  • Gelukkig komt bij steeds meer mensen het besef dat gezond eten heel belangrijk is, zeker voor de opgroeiende jeugd. FC Rijnvogels sloeg wat dat betreft een moois slag met een nieuwe businesspartner: ,,De businessclub is zeer verheugd dat het Rijnsburgse familiebedrijf Van der Mey, Quality Food & Vegetables en FC Rijnvogels zich samen in gaan zetten om onze jeugd gezonder te laten snoepen. Iedere zaterdag zal Van der Mey, Quality Food & Vegetables een stellage neerzetten op De Kooltuin met de lekkerste stukken fruit die je maar kan bedenken. Speciaal voor de jeugd, hoewel er natuurlijk een oogje dicht geknepen zal worden als papa, mama, opa of oma ook een heerlijk stukje fruit wil proeven!”
  • Koudekerk laat zich niet klein krijgen getuige het volgende bericht op de website: ,,Helaas – met de coronamaatregelen – is het niet mogelijk een mooie jaarafsluiting te organiseren in de kantine. Dus we zullen het dit jaar zonder kerstrad en koppelklaverjassen moeten doen. Maar we gaan niet stil het jaar uit; we organiseren een kerstloterij en aansluitend een online quiz. Live kan je via Facebook zien of je een prachtige TV of tablet wint met jouw lot; of wellicht één van de andere prijzen.” Klinkt aantrekkelijk! Surf voor meer informatie naar de site van de club.
  • Weer trainersnieuws: vierdeklasser Hazerswoudse Boys en trainer Wilco Wapenaar gaan na dit seizoen door met elkaar. De samenwerking verloopt ronduit prima.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read