zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 15 (12-18 december)

Lopend vuurtje, deel 15 (12-18 december)

-

Het voetbal ligt voorlopig stil, maar het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Het laatste ‘Lopend Vuurtje’ van een in alle opzichten een treurig jaar. Waar december de maand zou moeten zijn van samenzijn en vrolijkheid zijn nu woorden als ‘afgelast’ , ‘gaat niet door’ en ‘uitgesteld’ schering en inslag. Klagen heeft geen zin, we moeten door de uiterst zure appel heen bijten. Nog één keer dan in 2020 de laatste nieuwtjes en berichten van onze clubs. Vanaf januari gaan we vrolijk verder.
  • Hoewel de opbrengst van het inleveren mager is blijft FC Oegstgeest oud papier inzamelen; elke euro is er een voor de club. Het is 24/7 mogelijk om uw oud papier in te leveren.
  • RCL hield de eerste online algemene ledenvergadering in het bestaan van de club. Voorzitter Dick van der Bijl blikt terug op het afgelopen jaar en meer. Gelukkig heeft hij ook positieve berichten. Zo wordt Four It BV de nieuwe hoofdsponsor, ging de lastenverzwaring van de gemeente voorlopig niet door en leverde een walking voetbaltoernooi maar liefst 4000 euro op voor het KIKA fonds. Stralende lichtpunten zijn er dus gelukkig ook.
  • Vanwege de kerstperiode en combinatie met de coronaregels zullen veel sportparken de komende tijd gesloten zijn. Zo is het complex van DoCoS dicht tot 11 januari.
  • AVD Trans komt het sponsorgilde van FC Rijnvogels versterken. Goed nieuws voor de Katwijkse club dus.
  • Nog meer positief nieuws: bij een aantal clubs worden oliebollen en appelflappen gebakken, waarvan de opbrengst naar de vereniging gaat. Ons is ter ore gekomen dat deze traktatie calorie arm zijn en boordevol vitamine en mineralen zitten. Er is dus geen enkele belemmering om er flink wat in te slaan. Leuk kadootje toch ook voor familie en vrienden?
  • Er gaat vrijwel geen dag voorbij of er is wel nieuws van het trainersfront. Leidenamateurvoetbal volgt het carrousel op de voet. Laatste nieuwtje in deze: vierdeklasser Bernardus en trainer Ron Paling gaan na dit seizoen door met elkaar. Ofwel; het contract wordt verlengd.
  • De grote clubactie bij ROAC heeft een recordbedrag opgeleverd! Het gaat om een bedrag van bijna 6300 euro. Chapeau!
  • Van nature is de schrijver van deze rubriek een optimist en in die zin wil hij ook het jaar afsluiten. We staan aan het begin van een uiterst zware periode die het uiterste van iedereen vraagt. Je aan de regels houden blijkt voor sommigen een nauwelijks of niet te nemen horde te zijn. Een dringend verzoek, ja, bijna smeekbede is dat iedereen zich verstandig en verantwoordelijk gedraagt. Gebeurt dat, dan is dat stap een. Een vaccinatie ligt in het verschiet en dat in combinatie met de net genoemde stap kan ons een heel stuk verder brengen richting het ‘oude normaal’. Dromen van knipogend in de zon op het terras te zitten of schouder aan schouder te staan met je voetbalmaten, wie doet dat niet? Veel wijsheid toegewenst en een prachtig 2021.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read