donderdag, maart 28, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 2 (14-20 augustus)

Lopend Vuurtje, deel 2 (14-20 augustus)

-

Het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Dit onder het mom: kleine moeite, groot plezier. Uw club heeft er baat bij!

  • Dat het bedrijfsleven het niet makkelijk heeft in deze tijd is gelijk aan het intrappen van een open deur. Als een hoofdsponsor het contract verlengt ben je als club spekkoper. FC Oegstgeest is zo’n club: ,, De hoofdsponsor van FC Oegstgeest, Rijndorp Installaties, heeft zijn contract met twee jaar verlengd en blijft tot en met seizoen 2022/2023 hoofdsponsor van FC Oegstgeest. Daarnaast heeft de hoofdsponsor de club een nieuw uittenue aangeboden. Aankomend seizoen zullen de heren- en vrouwenselectie in dit witte uittenue spelen.”
  • FC Boshuizen zoekt vrijwilligers! ,,De club groeit maar dat kan helaas niet gezegd worden van het aantal vrijwilligers dat beschikbaar is voor de kantinedienst. Zoals bekend is de opbrengst van de kantine naast de contributie de tweede belangrijkste bron van inkomsten voor elke club. Een goede barbezetting is dus een must. De club vraagt dringend vrijwilligers zich te melden. Dat geldt niet alleen voor achter de bar. Het gaat ook om enkele vrijwilligers (m./vr.) om op speeldagen (zaterdag en/of zondag) als gastheer of –vrouw dienst te doen in de bestuurskamer. Taken zijn het geven van telefonische informatie over wedstrijden, ontvangst van scheidsrechters en bezoekende clubs.”
  • ASC heeft onplezierig nieuws: ,,Komende zaterdag wordt de 3e editie van de Strijd om de Vos afgewerkt op ons eigen sportpark Overveer. De wedstrijd tussen ASC 1 en FC Oegstgeest 1 is traditioneel de feestelijke aftrap van een nieuw seizoen. Helaas hebben we, in het licht van de corona-maatregelen, moeten besluiten deze wedstrijd achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Slechts enkele genodigden worden in staat gesteld bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. Wij hopen op ieders begrip.”
  • Ook bij uw club zijn er ongetwijfeld de nodige coronamaatregelen. Check dit via de site of uw connecties binnen de club. TAVV, UVS en FC Oegstgeest hebben op hun website een update geplaatst van de maatregelen.
  • De jeugd van Lugdunum is gestart met de trainingen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020-2021. Tijdens die voorbereiding zijn de komende periode nieuwe (jeugd) voetballers van harte welkom een aantal trainingen gratis mee te doen. Aanmelden kan bij de ‘kikkerclub’.
  • De derde editie van LeidenSportZomer is momenteel bezig. Kinderen tot en met veertien twaalf jaar kunnen deze zomer maandag, woensdag en zaterdag gratis sporten tijdens de Leiden Sport Zomer. Verschillende aangesloten Leidse sportverenigingen organiseren gratis activiteiten op het Noorderpark bij de LV Roodenburg, Pieter Bothstraat 27 te Leiden,  voor kinderen die tijdens de zomer niet op vakantie gaan. Alle kinderen uit Leiden van 6 tot 14 jaar mogen sporten zonder de anderhalvemeter regel. Leiden Sport Zomer vindt plaats van 18 juli tot en met 29 augustus 2020 op de  maandag en de woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op de  zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. De trainingen worden dit jaar verzorgd door Roodenburg en Lugdunum (voetbal), DIOK (rugby) en BS Leiden (basketbal). Tijdens de trainingen kunnen de kinderen aan alle sporten meedoen. Kinderen hoeven zich niet van tevoren aan te melden.
  • RCL komt met zeer droevig én hartverwarmend nieuws: ,,Toen één van onze jeugdspelers leverkanker bleek te hebben vonden de spelers van Walking Football dat zij iets moesten doen. Daarom organiseren zij op 11 september het RCL OldStars Walking Football toernooi voor KiKa. Steun deze mooie actie! Kinderen horen niet aan kanker te sterven. Om dit te voorkomen of te kunnen genezen moet KiKa kunnen blijven onderzoeken en daar is veel geld voor nodig. RCL OldStars Walking Football wil daaraan een bijdrage leveren, hoe bescheiden dan ook. Daarom organiseren zij dit bijzondere toernooi, waaraan we de naam het ‘Feijs van Dam toernooi’ verbinden. Maar liefst 16 teams spelen bij dit toernooi voor KiKa. De volledige opbrengst gaat naar KiKa!”
  • Binnen enkele dagen zal Leidenamateurvoetbal.nl de competitieprogramma’s van de eerste seizoenshelft publiceren. Dus bij interesse: volg onze website en je weet alles!
  • Nog steeds melden donateurs en tientjesvrienden zich aan. Daar is onze redactie heel blij mee, want elke steun is welkom in deze zware tijd. Onze artikelen zijn gratis te lezen, het gehele seizoen door. Maar we maken daarvoor wel veel kosten. Een zetje in onze rug is en blijft welkom! Meedoen? Zie: https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/voetbalnieuws-leiden/steun-ons-en-ga-vriendschap-aan-3-2-2-2-2-2-2-2/

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read