Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Op 22 februari 2020 vindt het grote FIFA toernooi plaats in de kantine van ROAC. Op deze dag komen ze er in Rijpwetering achter wie de beste E-sporter is van ROAC. Zorg dat je op deze zaterdag voor 14.00 uur in de kantine bent om jezelf in te schrijven. Daarna worden de poules ingedeeld en wordt het speelschema gemaakt.
  • Jij doet toch ook (weer) mee met de gezelligste Pubquiz in Oegstgeest? Op zaterdag 28 maart kun je een avondvullend programma verwachten bij ASC. In een warme internationale ambiance, compleet met Mexicaanse taco’s & tortilla’s en muziek van San Markos, de band van onze voormalige quizmaster en ASC-er Martijn van Delft.
  • Warmunda wil op in de vaart der volkeren. Om wat financiën te genereren is er een veiling: ,,Ook dit keer zijn diverse aantrekkelijke kavels te koop voor de bezoekers van de veiling. Maar wel voor de hoogste prijs! Vrijdag 27 maart is het zover. Het motto bij de veiling is ‘Warmunda investeert in de toekomst’. Aanvang om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.
  • Nog meer nieuws uit Warmond: ,,In 2020 bestaat sportvereniging Warmunda 75 jaar. Dat wordt groots gevierd, van 3 tot en met 6 september. Vanzelfsprekend wordt een reünie georganiseerd voor alle leden, oud-leden, vrijwilligers en sponsors, van zowel handbal als voetbal. Noteer alvast in uw agenda: zaterdagmiddag 5 september 15:00-18:00u, sportpark Overbos Warmond. Het is natuurlijk leuk om herinneringen met elkaar op te halen. Vrijdag- en zaterdagavond zijn feestavonden gepland, overdag is er ruimte voor sport en spel. Later volgt meer informatie.” Wil je je alvast aanmelden of nadere info? Bezoek de website van de club voor het adres.
  • ‘Hebbie ouwe krantuh?’,  het was een gevleugelde uitspraak in Leiden. Clubs haalden nog wel eens oud papier op voor wat extra centen. Dat tijdperk is ten einde: ,,Per 1 maart zal de papiercontainer van RCL verdwijnen. De afgelopen jaren verdienden wij geld met het inzamelen van papier. Helaas is de markt ingestort en kost het inzamelen RCL nu geld. Wij geven dit geld natuurlijk liever uit aan de club.”
  • Jonge keeperstalenten die meer willen weten over het doel verdedigen en wat er nodig is als keeper kunnen terecht bij de Young Stars Keepers Academy. In zeven trainingen onder leiding van DoCoS-selectiekeeper Joris van Harmelen worden jeugdkeepers ondersteund in hun ontwikkeling als doelman. De training start op vrijdag 6 maart!
  • Omdat er maar weinig wedstrijden zijn is de kantine van SJZ beperkt open dit weekend. Dit geldt voor meerdere kantines van onze clubs. Raadpleeg de website van uw club om niet onverwacht voor een gesloten deur te staan.