Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Kent u ze nog? Raymond Ceulemans, Piet van der Pol, Tinie Wijnen, illustere namen uit de biljartwereld. Ooit was biljarten een geliefd onderdeel van Sport in Beeld. Bij ROAC kunt u uw vaardigheden nog eens oppoetsen tijdens een biljarttoernooi op zaterdag 4 april.
  • Over biljarten gesproken: ,,Vorige week zondag ging een drietal Roodenburgers op pad richting Zeeland. Ze gingen daar niet de Marinierskazerne in gebruik nemen, maar hadden een afspraak om een biljart te bezichtigen. Bij de club wil men graag een wedstrijdbiljart en in Zeeland stond er één. Een zeer oud biljart, dat ter plaatse uit elkaar moest worden gehaald. Loodzwaar, met leien platen, diverse keus. Het biljart stond in een woonhuis en bij demontage moesten er zelfs ramen worden verwijderd. Een klus, waar de heren de gehele zondag mee bezig zijn geweest. Komend bij de club heb ik alle losse elementen waargenomen. Morgen, maandag gaan ze het biljart in elkaar zetten en komt er een specialist bij, die de finishing touch zal doorvoeren. Met de komst van een wedstrijdbiljart wordt er weer iets toegevoegd aan het clubgebouw, wat reden geeft om elkaar te ontmoeten. Het zou mij niet verbazen, wanneer er in de loop van de tijd een afdeling biljarten ontstaat, net zoals bij ROAC.”
  • ,,Om extra geld op te halen voor het organiseren van activiteiten voor bijv. onze jeugd of ons 75-jarig jubileum, organiseren wij de Jubileumloterij. Loten zijn van 24 februari 2020 t/m 28 maart 2020 om 16.00 uur te koop. Een lot kost slechts €2,- en 80% van elk lot gaat rechtstreeks naar onze vereniging! De trekking is op 28 maart 2020 om 17.00 uur.” Hoe aan loten te komen staat natuurlijk op de website van Warmunda.
  • De Businessclub Meerburg (BCM) biedt alle ondernemers binnen de club van 100 een uitstekende mogelijkheid om deel te nemen aan de businessclub. Om in contact te treden met andere bedrijven en potentiële klanten. De club van 100 vormt automatisch de deelnemers van de Businessclub Meerburg en komen uit zeer diverse branches en opereren in diverse markten. Via onze Businessclub kunnen bedrijven niet alleen hun netwerk, maar ook hun naamsbekendheid vergroten. Als ondernemers binnen de club van 100 is je deelname in 2020 volledig gratis.
  • Kagia: ,,Ons bereikte het droevige bericht dat ons ‘Lid van Verdienste’ Cock van der Lans afgelopen dinsdag op 80-jarige leeftijd is overleden. Cock was sinds 1959 een actief lid van onze vereniging en is tot het moment dat het fysiek niet meer kon ook vele jaren als vrijwilliger actief geweest. Wij wensen zijn vrouw Magda, de kinderen, kleinkinderen en de overige familie veel sterkte met dit grote verlies. In verband met het overlijden van Cock zal de selectie komend weekend een minuut stilte in acht nemen en met rouwbanden spelen. We willen Cock bedanken voor alles wat hij voor v.v. Kagia heeft betekend!”
  • RCL is voor het seizoen 2020/2021 op zoek naar nieuwe hoofdtrainers binnen de onderbouw jeugdselectie. Dit voor de talentvolle leeftijden onder 8 tot onder 12 jaar die in principe in de hoogste hoofdklasse gaan spelen. Meer weten over de taakomschrijving? Zie de site van de roodwitten.
  • Voor het seizoen 2020-2021 is UVS op zoek naar een enthousiaste Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw (HJO-O). Een Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw is één van de belangrijkste personen binnen de jeugdopleiding van een onze voetbalclub. Hij/zij zorgt ervoor dat de afgesproken voetbal- en opleidingsvisie binnen de gehele jeugdopleiding in de onderbouw wordt uitgevoerd. Meer weten over de taakomschrijving? Zie de site van de blauwwitten.
  • Herinnert u ze nog? IJzige winterdagen met een wolkeloze hemel, een stralend zonnetje die het hart verwarmt. Dit jaar moeten we het doen, met veel wind, grijze luchten en veel, heel veel regen. Afgelastingen zijn aan de orde van de dag. De redactie van Lopend Vuurtje snakt naar een paar heerlijke lentedagen. U ook?
  • Binnenkort meer nieuws over een noviteit, geïnitieerd door LeidenAmateurVoetbal!
  • Rabobank LAV Cup: twee kwartfinales zijn ondertussen bekend! FC Oegstgeest-Van Nispen (za) (dinsdag 17 maart), Kagia-UVS (dinsdag 24 maart). In de 1/8 finales staan nog open: TAVV-Warmunda, Katwijk 2-Sporting Leiden (za), SJC O23-Blauw Zwart, Voorschoten’97 (za)- Noordwijk 2.