donderdag, maart 28, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 4 (29 augustus- 3 september)

Lopend Vuurtje deel 4 (29 augustus- 3 september)

-

Het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • De Schaduwcoach, een spannend spel van leidenamateurvoetbal: ,,Over een paar weken begint de competitie van de KNVB. Bij LeidenAmateurVoetbal kan men tegen geringe betaling gaan meedoen met het onderdeel Schaduwcoach. Wat houdt het in?  Je moet raden, berekenen op welke plaats Roodenburg zat 1 en de overige clubs dit jaar gaan eindigen in de competitie.“ Roodenburg is niet te beroerd haar leden een helpend handje toe te steken. Deze aankondiging wordt gevolgd door een aantal zeer nuttige tips. Nu gaat het over Roodenburg, maar klassen die voorspeld kunnen worden zijn op zaterdag: hoofdklasse A, eerste klasse A (West I), 2C, 3A en 4A. Op zondag gaat het om 1A (West I), 1B, 2C en 3A. Het spel gaat door bij een minimale inschrijving van 40 deelnemers. Jouw voorspelling kan door komen via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
  • Ajax komt naar Ter Aar: ,,Ben jij tussen de 6 en 16 jaar oud en wil je een dag trainen als Daley Blind, Dusan Tadic of Quincy Promes? Doe dan op woensdag 21 oktober mee aan de Ajax Clinic bij TAVV in Ter Aar! Tijdens de Ajax Clinic in de herfstvakantie staat het thema samenwerken centraal. In de ochtend start je met techniektraining. Vervolgens pas je de technische vaardigheden toe in oefeningen waarbij het samenwerken nadrukkelijk naar voren komt. Denk aan pass & trap, een overtal uitspelen en verschillende partijvormen.  Je wordt ingedeeld in een team op basis van leeftijd en niveau. Met dit team werk je zo goed mogelijk samen. Aan het eind van de dag wordt namelijk aan de hand van de manier van samenwerken het Team van de Dag gekozen!
  • UVS meldt trots op de website: ,,Op 6 september start ProFit voetbalacademie professionele trainingen voor jongeren van acht tot twaalf jaar. Alle verdere informatie bijvoorbeeld over de inhoud van de trainingen vindt u op de site van ProFit.”
  • ,,De inkwartiering van LSVV’70 bij UVS maakte de archiefwerkgroep van UVS nieuwsgierig naar de historie van onze nieuwe partner. Reden genoeg om diverse archieven en bladen in te duiken en om te ontdekken, dat de wortels van LSVV’70 zelfs ouder zijn dan die van UVS.” Grondig spitwerk leverde daverende verrassingen op.
  • In het Algemeen Dagblad van maandag jongstleden stond een stuk van David Bremmer, speler van Voorschoten 35+. Thema, hoe kan het ook anders, het omgaan met de coronaregels van een doorsnee amateurteam. Een en ander is heel herkenbaar voor wie zelf voetbalt of er bij betrokken is.
  • Er zijn algemene coronaregels, maar sommige clubs hebben extra regels zo werd ons duidelijk. Zo zijn er  verenigingen waar dient te reserveren als je het vlaggenschip wilt bezoeken. ROAC is zo’n club: ,,De eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen 2020/2021 vindt 6 september plaats. Aan de zijlijn is plek voor maximaal 250 toeschouwers. Reserveren is verplicht om deze wedstrijd te kunnen bezoeken. Alleen zo kunnen we voldoen aan de gestelde richtlijnen. U kunt reserveren door….. (zie social media van de Rippers).
  • Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover, na de prachtige zege in de TOTO KNVB Beker van FC Rijnvogels tegen derde divisionist JOS/Watergraafsmeer begint nu de competitie. De start van de hoofdklasse is op onze eigen Kooltuin en wel tegen promovendus Portugaal. We kijken er met zijn allen erg naar uit.Het bestuur heeft besloten om voor dit seizoen de volgende regeling toe te passen voor wedstrijden van ons vlaggenschip:Toegangskaarten voor thuiswedstrijden van ons eerste elftal zijn op wedstrijddagen aan de kassa te verkrijgen. Voor leden zijn deze gratis en niet leden betalen de toegangsprijs die op de borden bij de kassa staan weergegeven.
  • Oh, wat is het moeilijk de coronaregels te volgen als je tussen je voetbalmaten staat in je vertrouwde kantine. Dat zag men bij Voorschoten’97 blijkbaar ook: ,,De kantine van Voorschoten ’97 valt onder het horeca protocol. Naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen dagen willen wij de regels nogmaals bij een ieder onder de aandacht brengen.” Wat volgt zijn een aantal heldere regels die door iedereen in acht moeten worden genomen. Een beetje nadenken en respect voor de regels kan helemaal geen kwaad, ook al is het bij jouw eeigen club.
  • UVS doet een oproep: ,,Wij zoeken een trainer voor de JO14-1/2 en JO13-4. Drie gezellige teams die beste uit zichzelf willen halen en graag beter willen worden onder leiding van een enthousiaste trainer. Je krijgt een UVS trainers outfit en mocht je voor stagedoeleinde training moeten geven, dan ben je uiteraard ook van harte welkom.”
  • De club uit Leiderdorp, RCL,  geeft de  jonkies de kans de voetbalvaardigheden aan te scherpen: ,,Wil je je blijven ontwikkelen als voetballer? Schrijf je dan nu in bij Soccer Academy regio Leiden. Deze voetbalschool is de perfecte aanvulling op de normale training en wedstrijden. Op 6 september starten we weer, en dit keer met een volledig trainingspakket! De trainingen worden gehouden op zondag op vertrouwde bodem, het RCL complex. Sluit jij ook aan?”
  • De districtsbekercompetitie is inmiddels losgebarsten. De grootste verrassing is vooralsnog de 5-1 zege die vierdeklasser Warmunda behaalde op het een klasse hoger spelende Nieuwkoop.
  • U kunt nog steeds als bedrijf of particulier donateur of vriend worden van LAV. Of businessclubpartner. Dat kan sowieso het gehele seizoen nog. Hoe meer zekerheden wij echter eerder hebben als redactie, hoe groter de kans op meer en meer goede content op onze website!! Zie voor alle informatie op de homepage het kopje ‘Sponsoring’!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read