donderdag, april 18, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 5 (3-10 september)

Lopend Vuurtje, deel 5 (3-10 september)

-

Het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Alien versus Predator is inmiddels een bekende serie. Griezels tegen griezels zeg maar. Bij Roodenburg spelen  zich inmiddels een soortgelijke taferelen af gezien de berichtgeving in de nieuwsbrief van de club onder de kop: ‘Aaltjes tegen Engerlingen’: ,,Donderdag zijn er aaltjes gesproeid op het hoofdveld en het wetraveld. Ze dienen om de engerlingen te bestrijden.” Het hoe en waarom en het intieme leven van de beestjes worden helder uit de doeken gedaan. Wij van leidenamateurvoetbal staan als één man achter de aaltjes.
  • Nog meer nieuws uit Leiden-Noord: ,,Afgelopen dinsdagmiddag is een filmploeg, samen met Glenn Helder, ruim 4 uur bezig geweest met een opname over het leven van Glenn. Zoals bekend is de vleugelaanvaller speler geweest bij de blauw-zwarten. Er werd vier uur gefilmd voor tien minuten film, wist Roodenburger Maarten van Kooperen mede te delen.
  • Een thema dat we ook dit seizoen regelmatig zullen aanhalen: de roep om vrijwilligers. ,,In de komende maanden zullen we afscheid nemen van diverse vrijwilligers die de afgelopen jaren veel hebben gedaan voor ASC. Een generatie ASC-ers, of ASC-ouders, die veel plezier hebben gehad om naast het potje voetbal of cricket hun favoriete sport ook mogelijk te maken op ASC. Een groep die daar vriendschappen heeft opgebouwd, een groep die zich maatschappelijk betrokken heeft gevoeld en die het leuk heeft gevonden om nieuwe mensen te leren kennen. Met het vertrek van deze vrijwilligers ontstaat logischerwijs de behoefte aan nieuwe vrijwilligers om ASC draaiende te houden.” Veel meer informatie over dit aspect op de site van de club uit Oegtsgeest.
  • Het jeugdbestuur van FC Rijnvogels is op zoek naar twee waardevolle aanvullingen binnen de organisatie. Op De Kooltuin zijn we hard aan het werk om de jeugdafdeling naar het volgende niveau te tillen. Een goede organisatie met goede trainers is daarbij de levensader. Het jeugdbestuur is daarom op zoek naar een secretaris voor het dagelijks bestuur en een hoofdtrainer van de JO17-1, uitkomend in de 1e klasse.
  • Op 9 oktober organiseert ROAC het eerste evenement in het kader van het jubileum: ,,De Kroonjuwelen van ROAC is een interactief spel wat je vanaf een locatie- of huisadres speelt met een team tussen de 6 en 9 personen. Om 19.00 uur worden de opdrachtentassen bij ROAC uitgereikt aan één van de teamleden. Met de opdrachtentas snelt deze persoon naar zijn team en dan ga je aan de slag.” Alle details op de website van de club.
  • Valken’68 heeft de website vernieuwd en een eigentijds uiterlijk gegeven onder de titel Betrokkenheid, Passie en Plezier. Helderheid en gebruiksgemak zijn aanzienlijk verbeterd.
  • Het bestuur nodigt alle leden van V.V. Koudekerk uit om aanwezig te zijn bij de Algemene Ledenvergadering, te houden op maandag 21 september 2020, aanvang 20.00 uur. Gelet op de maatregelen in het kader van Covid-19 verzoeken wij ieder zich voor 19 september 2020 aan te melden als deelnemer aan deze vergadering.
  • Helaas neemt niet iedereen de maatregelen serieus blijkt een bericht dat we op de site van DoCoS lazen: ,,Het Covid-19 protocol is aangepast naar aanleiding van de ervaringen van afgelopen weekend: helaas kunnen we géén kleedkamers meer ter beschikking stellen aan onze gasten op wedstrijddagen. Alléén voor de tegenstanders van Za 1 en Za 2 zullen nog kleedkamers beschikbaar zijn. Er is ook een kleine versoepeling en dat is dat ouders wél welkom zijn om tijdens de trainingen te blijven kijken, natuurlijk met inachtneming van de 1,5m afstand tot elkaar.”
  • LSVV’70 organiseert een korte scheidsrechterscursus om de amateurscheids met wat meer vertrouwen en kennis het veld op te sturen. Deze cursus zullen wij maandag 21 en dinsdag 21 september geven in jullie mooie kantine. Lijkt het jou ook leuk om (vaker) te fluiten maar zou je graag eerst nog wat tips krijgen? Dan ben je van harte welkom! Ben je al scheids en deel je graag je tips en kennis, ook dat is van harte welkom”, zo stond op de website van UVS (LSVV ‘woont’ in bij UVS) te lezen.
  • Bauke Doeven van Meerburg, die afgelopen seizoen grotendeels gemist heeft door kruisbandblessure (dacht geopereerd te moeten worden, maar uiteindelijk moest het zelf genezen en spieren eromheen sterker worden) is afgelopen dinsdag tijdens de training opnieuw hieraan geblesseerd geraakt. Het is nog niet helder wat de schade precies is. Onze redactie wenst Bauke hoe dan ook sterkte toe!

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read