Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken  om zijn artikelen te plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de nieuwe rubriek  ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Deze keer ging LAV op bezoek bij Paul Catsburg, eigenaar van Sport 2000 Leiderdorp.

Paul Catsburg: altijd vriendelijk, betrokken, topondernemer en zeer klantgericht

Paul Catsburg is voor menig voetballer uit Leiden en omgeving een bekende verschijning. Dat is niet zo verwonderlijk, want Paul, sinds 2008 eigenaar van Sport 2000 Leiderdorp, heeft de grootste voetbalspeciaalzaak van de regio en vele beoefenaars van de voetbalsport hebben in de loop der jaren de weg naar zijn winkel in de Winkelhof weten te vinden.

Paul, kun je wat vertellen over  je betrokkenheid bij de voetbalclubs en het amateurvoetbal in onze regio?

,,Sport 2000 Leiderdorp is al jarenlang de vaste leverancier van voetbalkleding voor RCL en sinds twee jaar zijn we ook de kledingpartner van Meerburg. Daarnaast ben ik een geïnteresseerd volger van het regionale voetbal. Ik zou graag wat vaker wedstrijden willen bezoeken, zoals laatst de derby Meerburg tegen SJZ, maar de zaterdag is voor ons de drukste dag van de week en dan kan ik echt niet weg. Ik heb later wel de wedstrijdbeelden op de site van LeidenAmateurVoetbal bekeken en ik zag dat Meerburg er een hele happening van had gemaakt, dat was leuk om te zien.”

,,Ik heb zelf nooit in clubverband gevoetbald, ben van origine  een tennisjongen, maar mijn zoon Quinten is wel een fanatieke en enthousiaste voetballer. Quinten is keeper bij Stompwijk ’92 en leeft helemaal voor het spelletje. Ik ben niet zo’n fanatieke ouder die zich langs de kant laat horen, daar hebben ze een leider voor. Ik vind het wel mooi om naast het doel van Quinten te staan en op die manier de wedstrijd te volgen.

Als ik zie hoeveel plezier Quinten plezier heeft in het keepen en bezig is met het coachen van zijn teamgenoten, dan kan ik daar echt van genieten. Nee, mijn dochter Danique voetbalt niet, zij is actief in de paardensport.”

Vervolgend:,,Al onze medewerkers hebben trouwens wel een voetbalverleden en zijn mede daardoor in staat om een passend advies te geven over het aan te schaffen schoeisel. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten voetbalschoenen op de markt, dat de klant soms door de bomen het bos niet meer ziet. De keuze voor de juiste voetbalschoen luistert nauw en door onze expertise zijn we in staat om de klant te helpen bij die keuze.”

Paul Catsburg en Wijnand Sloos kennen elkaar al heel lang, vonden elkaar en werken nu al enige tijd samen in de Winkelhof te Leiderdorp

Over expertise gesproken: sinds enige tijd is het team van Paul versterkt door een ander bekend gezicht uit de Leidse voetbalwereld: Wijnand Sloos. Nadat Sloos enige tijd geleden na ruim 40 jaar de deuren van zijn sportzaak in Leiden Zuidwest definitief sloot, lijfde Catsburg  de oud-keeper van UVS voor zijn team in.

,,Ik ken Wijnand al uit de tijd dat ik voor een fabrikant van tennisrackets werkte. Sloos Sports was toen een klant van ons en we konden het toen al goed met elkaar vinden. Wijnand is een echt retaildier en ik  ben erg blij met zijn komst.”

Wat zijn jullie wensen voor 2020?

,,We hopen in ieder geval op een mooi sportjaar’’, aldus Catsburg.

Het zou inderdaad zomaar kunnen dat het jaar 2020 voor Nederland een mooi sportjaar gaat worden. Naast de Grand Prix in Zandvoort, de Tour de France en de Olympische Spelen staat er nog een ander groot evenement op het programma : het EK Voetbal. Na jarenlange afwezigheid doen ‘onze jongens’ weer mee en de rentree van het Nederlands Elftal op een groot podium gaat natuurlijk niet geruisloos aan Sport 2000 Leiderdorp voorbij. De officiële EK-bal is nu al bij Sport 2000 Leiderdorp te koop en naar verwachting zal in mei ook de originele voetbalkleding van het Nederlands Elftal  in de winkel van Paul Catsburg te verkrijgen zijn. Of de mannen van Ronald Koeman ons een mooie voetbalzomer gaan bezorgen is nog even de vraag, Sport 2000 Leiderdorp is er in ieder geval klaar voor!

Adres website: www.sport2000.nl

Bezoekadres: Winkelhof 83, Leiderdorp