Home Statistieken Spelersklassement Arjan Ouwendijk (ARC) tot nu de beste van regionale hoofd-en eersteklassers

Arjan Ouwendijk (ARC) tot nu de beste van regionale hoofd-en eersteklassers

Frank van Gils in actie voor FC Boshuizen in de thuiswedstrijd tegen Olympia

Afgelopen vrijdag plaatste onze redactie de nieuwe standen van het spelersklassement. Ook dit seizoen zijn er vier categorieën. Zo worden de regionale hoofdklassers en eersteklassers in 1 klassement gevoegd. De tweede, derde-en vierde klassen worden separaat gezien. In de samengevoegde categorie komen acht clubs uit, te weten: ARC, FC Rijnvogels, SJC, Alphense Boys, Voorschoten’97, Valken’68, ROAC en FC Boshuizen

Het klassement is helaas wel wat scheef getrokken. In de hoofdklassen zijn al zes wedstrijden gespeeld, maar FC Rijnvogels en Alphense Boys hebben nog een wedstrijd tegoed. De eersteklassers speelden pas vier wedstrijden, maar ROAC kwam pas tweemaal in actie. In het klassement wordt vooralsnog uitgegaan van een absoluut getal. Later in het seizoen, als er tenminste weer gespeeld kan en mag worden, zal er een gemiddelde worden berekend.

                                    Frank van Gils in actie voor FC Boshuizen in de thuiswedstrijd tegen Olympia

Voor het moment is Arjan Ouwendijk in elk geval uitstekend uit de startblokken gekomen. De middenvelder kreeg al elf punten toebedeeld vanuit de staf van ARC. De van Alphense Boys overgekomen speler wordt gevolgd door middenvelder Frank van Gils (foto) van FC Boshuizen. De speler van de Leidse club laat Thom Wijnalda (Voorschoten’97) en Youri Duisterhof (ARC) kort achter zich. Ook Jesse Driebergen (FC Rijnvogels), Mike Bavelaar (alphense Boys) en Matthijs de Mooij (Valken’68) werden al diverse keren ‘op de bon geslingerd’ met punten.

Tot dusverre speelden 61 spelers zich naar minimaal een punt. Zie voor de complete stand de tab ‘statistieken’ en dan hoofd-en eerste klasse.