Het duurt nog wel even voordat de spelersklassementen van Leidenamateurvoetbal.nl weer wijzigen. De bal beweegt niet en dus kunnen er nog geen punten worden toegevoegd aan de totalen. De voorbije weken plaatste onze redactie wel de top tien van de diverse categorieën. Zo kwamen de hoofdklasse/eerste klasse, derde klasse en vierde klasse al voorbij. Nu nog een blik op tot nu toe de beste spelers in de tweede klasse op zaterdag en zondag. Acht clubs doen dit seizoen mee. Wel moet worden aangetekend dat niet alle clubs even vaak speelden. DOSR, Teylingen en RCL liggen een spelronde achter en Kagia kwam zelfs pas tweemaal in actie.

SAMSUNG CSC

Twee spelers voeren het klassement vooralsnog aan. Dat zijn Daan Heemskerk van Teylingen en Delano van Wanrooij (op foto tegen FC Rijnvogels tijdens oefenduel) namens UVS. Het tweetal verzamelde al zes punten. Bart van der Weijden, ook spelend in de Kikkerpolder, staat in zijn eentje op de derde plaats met vijf punten. Daarachter volgen negen spelers met ieder vier punten. Dat zijn de volgende toppers: Dylan Victory (DoCoS), Tygo Groen (DoCoS), Jesper van Overloop (RCL), Axel Pison (UVS), Sven van der Meer (DOSR), Mark van der Heijden (Teylingen), Dennis van den Nouland (Teylingen), Rick Brabander (Foreholte) en Sven Hoogervorst (DOSR).

Na vier speeldagen hebben 65 spelers zich gemeld in dit klassement. Onze redactie hoopt dat de er vanaf januari weer beweging komt in dit klassement en dat er straks weer prijzen beschikbaar gesteld kunnen worden.