vrijdag, maart 29, 2024
HomeStatistiekenUit het archief, deel 5: KRV mist nog puntje, RCL in zwaar...

Uit het archief, deel 5: KRV mist nog puntje, RCL in zwaar weer

-

Tijd voor deel 5 van ‘Uit het archief’. In dit voetballoze tijdperk duikt onze redactie in het archief. Dan pakken we wat uit de jaren, dan na 2000 en dan weer naar b.v. 1983 enzovoorts. Dit met dank aan het archief van het Leidsch Dagblad. We schrijven in dit nummer 26 april 2004. Onze redactie tracht zoveel mogelijk clubs de revue te laten passeren. Quotes, opstellingen, foto’s, rangen en standen en meer!

Bennie Eradus de held van de Vliet

Organisatorisch lijkt de toekomst van fusieclub GHC in orde. Sportief gezien was het de voorbije weken zorgelijker bij de tricolores. Na de 2-0 zege op Kagia, waardoor de bezoekers naar de vierde klasse afdalen, ziet de positie van de Leidse club er wat vrolijker  uit. Bennie Eradus werd de held van de Vliet door op slag vna rust en ruim tien minuten voor tijd tweemaal de trekker over te halen.

Opstelling GHC: Schouten, Schellingerhout, R.de Roo (Varkevisser), Herlinger, E.de Roo, Ouwehand, Houwaart, J.Eradus, Noppe, Fakkel, B. Eradus.

Opstelling Kagia: Roubos, Kortekaas, Glas, Welling, Van Nobelen, Rijgersberg (Vitali), Bruning, Van der Tuin (A.Kattenberg), Van der Burg (Van der Lans), Nijenhuis, R. Kattenberg.

KRV heeft nog puntje nodig, RCL diep in de problemen

KRV is nog 1 punt verwijderd van de titel en daarmee promotie naar de eerste klasse. De Katwijkers ontdeden zich, gezien de ranglijst, met de nodige moeite van RCL (2-1). Door het verlies van de Leiderdorpers is de ploeg onder de rode stippellijn uitgekomen. op de slotdag bestaat nog wel de mogelijkheid om handhaving af te dwingen.

RCL-aanvoerder Dennis van Rooijen zit Jaco de Jong op de huid, foto Dick Hogewoning.

Opstelling KRV: Guijt, E.Barnhoorn, Verloop, Azier, Van Duijn (J.Barnhoorn), Van Dijk (A.Barnhoorn), Hoek, Hufkens (Van Rijn), Ruwaard, Heemskerk, De Jong.

Opstelling RCL: De Vreede, Prins, Van Es, Beerling (Zartaran), Van Goozen (Laterveer), Van Rooijen, Zuidervaart, Guijt, Vriesekoop (Ederveen), Visser, Bleijie.

Scoreverloop: 17. Verloop 0-1, 52. De Jong 1-1, 52. Van Dijk 2-1. Scheidsrechter: Koeman. Toeschouwers: 200.

En de verrassing heet: FC Boshuizen

Derde klasse (zondag)- Voorschoten’97 verloor zijn latste wedstrijd met 2-1. Al na een minuut stond DHL op voorsprong. De groen-gelen vochten zich terug en via een benutte strafschop van Steve van der Wiel kwam er weer balans. Na tachtig minuten viel de beslissing uit een vrije trap. FC Boshuizen verzekerde zich van de nacompetitie door Foreholte met 1-0 terug te wijzen. Mourat Mokhtafa vond als enige het net. De Leidse ploeg pakte zo de derde periodetitel. DoCoS gaat voor een beslissingsduel om de titel met DHL. het zou zo een waardig afscheid kunnen betekenen voor trainer Nico van der Salm.

ASC en FC Rijnland spelen zich met winst veilig

Vierde klasse zondag: ASC blijft na de 3-0 zege op Leidsche Boys behouden voor de vierde klasse. Sander de Wolff, Freek Tilleman en de ingevallen Bregt Verkooyen scoorden. FC Lisse werd door de 1-1 (treffer Jeffrey Klein) tegen kampioen Oliveo het kind van de rekening. De Lissenaren spelen p/d-duels tegen Nicolaas Boys. FC Rijnland bleef door een 2-0 triomf op DSO vierdeklasser en mocht daarvoor Marco Verplancke en Ronald Mink bedanken vanwege hun doelpunten.

Derde klasse zaterdag- VV Oegstgeest won met 3-0 van SV’35, terwijl concurrent DSO met 5-0 zegevierde in en tegen Woubrugge. Met nog 1 duel te gaan, staan de twee ploegen samen bovenaan met vierenveertig punten en het wordt dus een extreem spannende slotdag. Remco Visser (foto) lijkt voor Oegstgeest op tijd de juiste vorm te pakken te hebben. De aanvaller nam de volledige productie voor zijn rekening.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read