Einde aan een mooi tijdperk

Om maar met de deur in huis te vallen: het bestuur van Alphia heeft besloten het contract van hoofdtrainer Angelo Leverock niet te verlengen. Een toelichting aan alle leden, fans, spelers en betrokkenen is op zijn plaats. De recente ‘voetballoze’ periode is de commissie voetbalzaken regelmatig samengekomen. Angelo heeft een uiterst succesvolle periode bij Alphia. Is op enig moment de beroemde houdbaarheidsdatum dan bereikt? Dat weten we niet. Er is sprake is van een goed huwelijk en met Angelo nemen we afscheid van een echte Alphiaan. Toch gaan we na zeven jaar op zoek naar een andere trainer. Voor de duidelijkheid: die zoektocht moet nog starten.

Zes seizoenen geleden (2014-2015) is Angelo gestart met de opbouw van een eerste elftal, destijds hooguit een middenmoter in de vierde klasse. Zijn eerste jaren klasse heeft hij tomeloze energie en tijd geïnvesteerd om meer kwantiteit en vooral kwaliteit bij de selectie te krijgen. Samen met deze versterkingen – en een goed begeleidingsteam – zag iedereen het team vervolgens met attractief voetbal prestatief opbloeien. Het huidige bestuur van Alphia heeft nog goed op het netvlies dat we bij de start van Angelo nauwelijks een prestatief team op de been konden krijgen. Ank de Groot had als voorzitster in die tijd een rotsvast geloof in Angelo en de mogelijkheden. In het seizoen 2017-2018 kwam de bekroning op het werk van Angelo, van Ank, het toenmalige bestuur, en de begeleiding. Na prachtige wedstrijden in de nacompetitie en een zenuwslopende penaltyserie promoveerde Alphia terug naar de felbegeerde 3e klasse. Veel verenigingen in de regio ondervinden (ieder seizoen) dat dit geen sinecure is, maar een prestatie van formaat.

Het eerste seizoen in de derde klasse verliep uitstekend en al snel was duidelijk dat Alphia een stabiele 3e klasse vereniging is. De tijd en energie die Angelo nog altijd investeert, is fantastisch. Angelo leeft en ademt voetbal.

Wat er dit seizoen nog mogelijk is weten we door Covid-19 jammer genoeg niet, maar we hopen dat Angelo met zijn team de competitie mag uitspelen en dan uiteraard het liefst met publiek en na afloop een vol clubhuis. Ongeacht de prestaties willen wij knallend het seizoen eindigen. Als bestuur zijn we er zeker van dat Angelo en de voetbalvereniging Alphia elkaar zeker niet uit het oog verliezen.

Hans Hengstmengel, bestuur Alphia