donderdag, maart 28, 2024
HomeUit het archiefUit het archief, deel 2: namen, cijfers en koppen

Uit het archief, deel 2: namen, cijfers en koppen

-

Om onze volgers (bijna) dagelijks content te kunnen blijven bieden nu er niet wordt gevoetbald, meende onze redactie een nieuwe rubriek te moeten starten. We duiken terug in de archieven en halen koppen uit kranten, opstellingen met namen uit een (ver) verleden en andere wetenswaardigheden. Natuurlijk, ook wij spreken graag over de toekomst en gaan dat doen zodra het weer mogelijk is. Nu deel 2 van ‘uit het archief’. Terug naar 9 mei 1988, met dank aan de collega’s van het Leidsch Dagblad. Bij elke editie komen verschillende regioclubs aan de beurt.

Unitas en Teylingen houden hoofd koel

Unitas Leiden-LFC 1-0

De Leidse derby tussen Unitas en LFC leverde een minimale zege op voor de thuisploeg. Na een overtreding van Henk Brandt op Wally Gallert scoorde het ‘slachtoffer’ zelf vanaf elfmeter.

Teylingen-Stompwijkse Boys 3-1

De Sassenheimers hielden de punten in eigen huis. Ruud Joosten, Rene Zoet scoorden en de derde treffer kwam onbewust op naam van een Stompwijker. Rob Doelman redde de eer voor de gaten.

DoCoS-UDO 0-1

De Leidenaren vergaten op 1-0 te komen. Ron Hoogenboom miste een penalty of doelman Van Haaren redde zo u wilt. De ploeg uit Oegstgeest vond het net wel. Via Hans Braat kwam het leder bij Ruud Stuifzand die sluitpost Stefan Harteveld kansloos liet.

Roodenburg langs rand van afgrond

GSW schrijft met titel geschiedenis

SJZ: nog even geduld hebben

VNL-Warmunda

In de afdeling Leiden zondag vertrok Warmunda met drie punten richting Warmond. VNL kende een minder optreden en moest toezien dat Sjaak de Boer alle treffers voor zijn rekening nam.

Oranje Groen-Alkmania 4-3

Een aantrekkelijk duel waarin liefst zeven doelpunten genoteerd konden worden. Aan Leidse kant waren de doelpuntenmakers niet toevallig Bert-Jan de Ridder (3) en broer Johan. Zij scoorden het gehele seizoen al aan de lopende band.

MMO-VNA 5-1

Daaf Mink redde de eer voor ‘Vechten Na Afloop’ (zoals de club soms gekscherend werd omschreven), maar voor het overige waren de Boys uit Hoogmade heer en meester. Hans van Goozen (2), Hans Disseldorp (2) en Paul Disseldorp vonden het Leidse net.

MVKV-De Sleutels 2-1

Jan van Bemmelen had geen goed woord over voor de teamprestatie van zijn Leidse ploeg. ,,Ze hebben me in de steek gelaten. Een kwalijke zaak, alsof we nergens meer voor speelden.” Klaas Dekker opende nog wel de score voor de gasten, maar Henk Langemaat en Gijs Oudshoorn deden de bordjes verhangen.

MVKV haalt streep door kansen van De Sleutels

Uitslagenbord

Zaterdag, 1A: Rijnsburgse Boys-Rozenburg 3-1, ARC-DSVP 5-2, Quick Boys-Noordwijk 4-3

2B: RCL-Monsster 3-4, RCL was al gedegradeerd

3A: Altior-Foreholte 3-0, DOSR-LDWS 1-1

3C: Pancratius-SJC 1-6, SJC kampioen doordat concurrent Rapiditas verloor dat weekend

4B: VTL-ODB 3-1

Afdeling Leiden: ZLC-SJZ 6-2, Meerburg-GWS 2-3 (GWS kampioen), HVZ-Abbenes 2-9

Zondag, 2A: Alphense Boys-Verburch 5-0, Tonegido-Roodenburg 1-1, Verburch-Lugdunum 2-1

Afdeling Leiden, de stand: 1 SJZ 2 Kickers’69 3 Oranje Groen 4 Leidsche Boys 5 Alkmania 6 ASC 7 MMO 8 Warmunda 9 ZLC 10 Bernardus 11 Randstad Sport 12 VNA 13 VNL.

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read