Eerder deze week maakte onze redactie al bekend dat Alfons Groenendijk, tamelijk recent nog hoofdtrainer van ADO Den Haag, een avontuur aangaat in den verre. Uiteraard wilden we meer weten over het genomen besluit van een van onze Ambassadeurs.

Wanneer en hoe is het balletje gaan rollen m.b.t. dit avontuur?

,,Een week of twee geleden had ik contact met Mark Wotte, die toen net benoemd was. Hij was hoofd opleiding bij Al Wahda en doorgeschoven door de club. Hij had een goeie rol voor me in gedachte en wilde een ervaren trainer toevoegen aan zijn staf. In eerste instantie kwamen we er niet uit, maar na een paar gesprekken dacht ik waarom zou ik het niet doen? Ik zat al weer half jaartje thuis en de coronatijd heeft veel invloed op het voetbal. Ik wilde zelf ook iets totaal anders en dat krijg je hier wel.”

Hoe staat het gezin erin?

,,Zij steunen me zoals altijd voor 100 procent al gaan ze niet mee naar Abu Dhabi …. maar ze zullen zeker een paar keer deze kant op komen.”

Is dit voor 1 seizoen en daarna evaluatie?

,,Ja, in principe wel, we zien verder wel hoe het loopt. Ik sta er relaxed in. Als je hier presteert is alles mogelijk. Als je niet presteert ook, het kan twee kanten op maar dat weet ik uiteraard.”

Wat verwacht van het land, de club en het voetbal daar?

,,Het lijkt me een heel mooi avontuur. De cultuur, de benadering. Ik was altijd al benieuwd of het iets voor mij zou kunnen zijn. Door in deze rol te stappen geef ik mezelf de tijd om dat te ontdekken. Het is toch anders als je eindverantwoordelijk bent zoals ik de afgelopen 6 jaar was in de Eredivisie.”

Hoe is de staf tot stand gekomen?

,,Die heeft Mark in overleg met de sjeik en de clubleiding ingevuld. Ze hebben mijn CV gezien en vonden dat interessant genoeg om me hierheen te halen.”

Had je stiekem gehoopt op een club uit de eredivisie (bv Twente, Vitesse)? Of zat je meer aan het buitenland te denken sowieso?Hoe ziet de eerste periode eruit daar?

De clubs lagen niet voor het oprapen in Nederland. Vitesse ging al heel snel voor een Duitse trainer en Twente koos voor Ron Jans, ook iemand met een enorme staat van dienst. Ik wilde echter zelf na 6 jaar degradatievoetbal ook wel eens iets heel anders. Ik ben blij dat die keuzes er ook waren. Ook in Nederland kwamen dingen voorbij, ik heb op gevoel, zoals altijd, besloten om dit te doen uiteindelijk.”

Hoe ziet de eerste periode eruit daar?

,,Door corona is hier ook niet alles mogelijk. Ze zijn behoorlijk streng, zo loopt iedereen in het dagelijks leven met eenmondkapje op. We trainen in drie groepen en kunnen niet naar Europa om de hitte te ontlopen. Dit zijn de warmste maanden en overdag buiten trainen is niet te doen. De voorbereiding is echter in volle gang en we bereiden ons voor op de
belangrijke maand september waarin we moeten spelen in Qatar voor de Asian Champions League. Net als in Europa wordt dit toernooi uitgespeeld op locatie.”

Blijf je LAV op afstand volgen?

,,Ik blijf LAV overal en altijd volgen! Ik kan hier daarnaast mijn krantje downloaden en het internet werkt goed. Waar ik ook ga, Leiden blijft mijn thuis!”

Heb je nog een boodschap voor onze volgers en onze clubs?

,,Een zonnige groet vanuit Abu Dhabi, We zitten nog steeds in die lastige corona tijd waar we allemaal heel graag vanaf willen. Let een beetje op elkaar en blijf gezond!!”