Net zoals in de voorbije jaren levert de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl eenmaal per week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarbij het Leidse voetbal centraal staat. De bijdrage wordt doorgaans op woensdag geplaatst. Deze week was het de beurt aan Roberto Escudero om te spreken. Voor de volgelingen van het Leidse regiovoetbal die geen LD lezen (en anderen) hierbij alsnog het interview. De trainer stapt na dit seizoen over van Lugdunum naar FC Boshuizen.

Voor Roberto Escudero kwam er een wens uit. Enkele weken terug kwam de Leidenaar tot overeenstemming met FC Boshuizen om daar na het lopende seizoen Marcel IJzendoorn op te volgen. Op dit moment is de ex-speler van de club aan de Boshuizerkade (tussen 2010 en 2012) nog oefenmeester bij Lugdunum, maar het 34-jarige voetbaldier wilde graag weer hogerop en dat gaat er dus van komen. ,,Kort nadat bekend werd dat IJzendoorn zou stoppen bij FC Boshuizen kwam ik in contact met Frans Stouten en toen is het balletje gaan rollen. Ik ben op gesprek geweest en heb een presentatie neergezet bij de club over mijn ideeën en werkwijze. Dat sloeg aan en na het tweede gesprek waren we er al uit. Ik weet dat er een aantal stevige tegenkandidaten waren, maar men sprak het vertrouwen in mij uit en zodoende kan ik gaan werken bij een club die strookt met de papieren die ik hoop begin maart hoop binnen te halen (trainer/coach 1, red).”

Escudero vervolgt: ,,De ambitie heb ik al de nodige jaren en ik sta eigenlijk ook best open voor een vervolg straks in mijn trainersloopbaan. Dat zal echter niet meevallen, want dat is een wereldje van ex-profs en daar kom je lastig tussen. In het betaalde voetbal zit er uiteraard ook een limiet aan het aantal clubs waarbij je zou kunnen werken, maar ik wil me zeker verder bekwamen. In dat opzicht heb ik eerder bij GHC de nodige ervaring opgedaan als jonge trainer. Dat was in een hele lastige periode van de club, maar daar heb ik wel veel ven geleerd. FC Boshuizen wordt straks een nieuw avontuur en daar heb ik reusachtig veel zin in. Ik heb ze dit seizoen al meerdere keren aan het werk gezien en ze spelen leuk, attractief voetbal. Het is er nooit saai en het amusement wat ze leveren, heb ik straks ook voor ogen. Na goed onderling overleg met de huidige trainer voor wat betreft de planning heb ik nu al de nodige gesprekken gevoerd met spelers en zij zijn allemaal positief. Natuurlijk snap ik dat spelers enige reserve houden in de uiteindelijke beslissing te blijven. Als een speler zich kan verbeteren dan moet hij dat doen. Die ambitie sta ik zelf ook voor. Ik benut deze week ook nog voor gesprekken zodat de focus daarna weer volledig op Lugdunum kan. Het is jammer dat Sjoerd Winkelman en Sohrab Safi de club verlaten, maar die beslissingen waren al genomen. Daar waar er mogelijke gaten vallen, zal er vooral worden gekeken naar nieuwe spelers uit de regio. En als het echt om een topper gaat dan kan dat ook van een club wat verder weg zijn. Vooralsnog heb ik er een goed gevoel bij dat de selectie grotendeels in tact blijft. Dat is in het verleden wel eens anders geweest bij FC Boshuizen, maar ook in de voorbije seizoenen is de kern bij elkaar gebleven.”

Met een jong gezin, het trainerschap bij Lugdunum, de voorbereiding voor volgend seizoen en het examen heeft Escudero het momenteel druk. ,,Dat is maar tijdelijk. Gelukkig heb ik een flexibele baan en ik kan het allemaal nog belopen. Als ik in maart slaag dan komt er veel tijd vrij. Met Lugdunum wil ik graag de nacompetitie voor promotie bereiken om zodoende daar positief af te sluiten. Spelers en mensen vanuit de club waren erg enthousiast over de stap die ik maak en ook dat voelt prima aan. Ik heb bij FC Boshuizen getekend voor één seizoen, maar beide partijen hebben de intentie om er een langere periode van te gaan maken. Ik wil ook graag ergens langer werken. Omdat de club klein is, zal ik creatief moeten zijn en ik zal er vast de nodige taken bij krijgen als trainer. Mijn aanpassingsvermogen is echter door de jaren heen groter geworden dus ik zie vooral kansen. Tenslotte wil ik nog kwijt dat ik het zeer waardeer dat IJzendoorn zo open voor mij staat en relaxed overkomt. Dat zie je nog wel eens anders bij een vertrekkende en komende trainer.”