donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenBryan Hilders (Voorschoten ‘97, zo) kiest voor nieuwe omgeving

Bryan Hilders (Voorschoten ‘97, zo) kiest voor nieuwe omgeving

-

Bryan Hilders (Voorschoten ’97,zo) speelt met ingang van het volgende seizoen voor zaterdag vierdeklasser SJZ. De keuze van Hilders, die al sinds zijn zevende jaar voor Voorschoten ’97 uitkomt, voor de Zoeterwoudse club mag gerust opmerkelijk genoemd worden. LeidenAmateurVoetbal sprak met de Voorschotense aanvoerder over zijn komende vertrek bij de derdeklasser op zondag.

Bryan, voor velen zal jouw vertrek, na al die jaren bij Voorschoten ’97, als een verrassing komen.

Hilders: ,,Ik begrijp die reactie, maar ik heb goed nagedacht over mijn besluit. In de loop der jaren werd ik ook door de omgeving gezien als een echte Voorschoten’97-man en dat blijf ik natuurlijk ook. Een nadeel daarvan is dat ik, ook omdat ik aanvoerder ben, steeds meer gecontronteerd werd met allerlei randzaken binnen de club die ik steeds minder prettig begon te vinden. Daarnaast, als je altijd voor dezelfde club hebt gespeeld dan vraag je je als voetballer ook weleens af hoe je in een andere omgeving zou functioneren. Ik ben nu 25 jaar en wil niet op m’n 34e afvragen hoe het bij een andere club zou zijn geweest.’’

Vervolgend:,,Toen ik voor mezelf het besluit had genomen om te vertrekken, heb ik om mij heen gekeken welke opties er waren. Er was wat interesse van diverse tweedeklassers, maar heb vooral op gevoel voor SJZ gekozen. We hebben in het verleden vaak tegen SJZ gevoetbald en ken de vereniging als een warme dorpsclub. Ik ben bevriend met SJZ-speler Guus de Goede, een oud-studiegenoot van mij, en via hem ben ik in contact met de club gekomen. Met trainer Arie van Duijn had ik direct een klik en de ambities die de club heeft spreken mij ook aan. Nee, het spelen op zaterdag is voor mij geen probleem en ook de trainingsdagen zijn dezelfde als in Voorschoten. Ik zal vast nog wel een keer terugkeren in Voorschoten, maar voor nu kijk ik er naar uit om straks een frisse start bij SJZ te maken’’, aldus de rayonmanager van Friesland Campina tot besluit.

 

Must Read