Vanaf 1 september kan er onder voorwaarden weer publiek worden toegelaten bij wedstrijden in het betaald voetbal. De anderhalvemeterregel moet niet alleen gelden in de stadions, maar ook bij de in- en uitgangen. Schreeuwen en zingen zijn taboe vanwege het risico op de verspreiding van het coronavirus, staat in een advies van het Outbreak Management Team (OMT) waarover De Telegraaf schrijft.

Het kabinet beslist vandaag of het dat advies overneemt. De nieuwe competitie begint 11 september. Als er inderdaad onder de door het OMT aanbevolen beperkingen publiek mag komen betekent dat dat de stadions ongeveer voor een derde gevuld kunnen worden. Mogelijk gaan de clubs en de KNVB loten om te bepalen wie er bij de wedstrijden aanwezig kunnen zijn.

Voor het amateurvoetbal ziet het er nog gunstiger uit omdat het simpelweg minder druk is op de complexen bij de wedstrijden. Alles staat nog even met potlood geschreven, maar het team van LeidenAmateurVoetbal.nl kan nauwelijks wachten de regioclubs weer te bezoeken!