De Ajax Sportman Combinatie mag zich ook komend seizoen tweedeklasser noemen. Op het moment van stilleggen van de competitie vonden de Oegstgeestenaren zichzelf terug in de onderste regionen, al heeft het degradatiespook nooit echt rondgewaard op sportpark Overveer. Na het vertrek van trainer Mo Bougrine naar Nicolaas Boys kwam Jesper Neuteboom over van het Leidse FC Boshuizen, in zijn eerste klus als hoofdtrainer zal hij van zijn team een stabiele tweedeklasser willen maken. Kwam het aantrekken van deze onervaren trainer voor velen als een verrassing, nog bijna als opmerkelijker werd de komst van keeper Kevin Wassenaar gezien.  In verband met werk is voetballen op zaterdag geen optie meer voor hem en aangezien Neuteboom in de jeugd al trainer is geweest van Wassenaar lijkt deze overstap wat meer voor de hand liggend. Het laatste zetje blijkt te zijn gegeven door een ASC coryfee, hier komen we later nog op terug. De hoogste tijd om de hoofdrolspeler zelf aan het woord te laten;

Kevin, hoe is het nu met je privé en zakelijk?

,,Het gaat goed, gelukkig nog niet heel veel te merken van de Corona crisis en zeker de laatste weken blijft het  gewoon doorgaan.”

Hoe heb je het verkorte seizoen bij UVS ervaren?

,,Het was goed om weer terug te zijn bij UVS. Ik kwam natuurlijk om te keepen maar wist ook dat ik in Niels van den Burg een geduchte concurrent had.  Uiteindelijk keepten we om en om en heb ik het super naar mijn zin gehad. Ik had er ook al in de jeugd gespeeld  en was het nog een droom om in het eerste te spelen. Ook kwam ik een hoop mensen van vroeger tegen, de cirkel was dus rond en ik had dit voor geen goud willen missen. Was het voor de winterstop al op mijn tenen lopen om op zaterdag op tijd te kunnen zijn, na de winterstop ben ik helemaal niet meer in staat geweest om te trainen en te voetballen en dat voelde echt klote want als je ergens aan begint moet je het ook afmaken maar ik moest voor werk kiezen.”

Verrassende overstap naar ASC, waarom deze club?

,,Ik merkte dat ik het voetbal miste, echter zoals eerder gezegd is de zaterdag echt geen optie meer. De trainer belde me op het juiste moment en ik heb er niet heel lang over nagedacht want ik wilde nog op een behoorlijk niveau actief zijn en heb er ook ontzettend veel zin in. Ik ken Jesper nog vanuit de jeugd dus ook dat maakt de keuze makkelijk. Wat nog wel leuk om te vertellen is: oud ASC- speler en ex-prof Leendert de Goeij is een vriend van mijn vader en die roept al heel lang wanneer ik nou eens een keer bij de beste club van Oegstgeest kom voetballen. Ook in die zin is nu de cirkel weer rond en waarschijnlijk zullen mijn vader en De Goeij de baromzet flink doen stijgen. Mooie vent, al heb ik nooit begrepen waarom hij betaald voetbal heeft gespeeld want volgens mijn vader was het maar een matige voetballer hahahahaha.”

Hoe is het met de fitheid gesteld?

,,Ik woon sinds kort op mezelf en moet nog op kookles, dus op dit moment wordt er regelmatig wat besteld. Dus ik moet uitkijken, maar ik zorg dat ik fit aan het seizoen begin.”

De laatste vraag wordt gesteld door Neuteboom, de nieuwe trainer van de club die op 1 juni exact 128 jaar bestaat.

Welke rol zie je voor jezelf weggelegd met al je ervaring?

,,Ik hoop dat ik mijn steentje bij kan dragen, zowel sportief gezien maar ook qua gezelligheid. Serieus zijn als het serieus moet zijn maar op de momenten dat er ontspanning kan zijn ook zorgen voor een vrolijke noot. Ik heb ontzettend veel zin in om te gaan trainen en wedstrijden te gaan keepen, want het is allemaal wel saai zo zonder voetbal.”