Even na 17.00 uur gisteren heeft de Leidse wethouder Yvonne van Delft (media) de officiële openingshandeling van Sleutelstad TV verricht. Op hetzelfde moment ging ook de vernieuwde website van de Leidse lokale omroep online, waarmee ook de nieuwe herkenbare huisstijl wereldkundig gemaakt werd.

Thuis live meekijken

Het was de bedoeling om rond de officiële start een leuk feestje te bouwen, maar door de coronacrisis ging dat nu niet door en daarom werd de opening live uitgezonden via het nieuwe tv-kanaal en via Sleutelstad Radio. Ook online is de opening te zien geweest en te horen via de tv-pagina op de website.

Nu geen Open Studiodagen en uitzendmarathon

Aansluitend op de officiële opening was een live radio-marathon gepland die tot zondag middernacht zou duren. Zaterdag en zondag zouden ook de deuren van de nieuwe studiolocatie worden opgesteld voor het publiek, maar uiteraard kan ook dat nu geen doorgang vinden. Zodra het weer kan, wordt een nieuw moment gekozen om de open dagen alsnog te organiseren.

Waar te zien en te horen

De radio-uitzendingen zijn zoals altijd te beluisteren via 107.5 FM in de ether, 102.4 kabel, via de website en mobiel via de verschillende radio-apps. De televisie-uitzendingen zijn te zien via Ziggo kanaal 46 en online via de website. Andere providers zoals KPN starten hopelijk zo snel mogelijk met de doorgifte, maar daarover is nog geen startdatum aan ons gecommuniceerd.

Chris de Waard, hoofdredacteur Sleutelstad.nl

https://sleutelstad.nl/

Leidenamateurvoetbal.nl levert op drie van de vier woensdagen per maand een bijdrage in Sport071 (live tussen 18 en 19 uur). Luistertip! Door het coronavirus kunnen er helaas geen gasten worden uitgenodigd op dit moment.