Op 69-jarige leeftijd is Bert Jansen overleden. Tussen 1972 en 1982 speelde hij als rechtsback bij Sparta en kwam hij meer dan 300 officiële wedstrijden voor de Kasteelclub uit.

In 1969 kwam Leidenaar Bert Jansen op 18-jarige leeftijd van het Leidse Roodenburg bij Sparta. Met het tweede elftal werd hij kampioen en hij kwam ook uit voor het Nederlands militaire elftal. Na drie jaar debuteerde hij in het eerste elftal, om daar vervolgens tien jaar lang nagenoeg onafgebroken als rechtsback te spelen. Slechts zes spelers speelden meer wedstrijden in het eerste elftal van Sparta.

Voor het WK van 1978 in Argentinië behoorde Bert Jansen tot de voorselectie, uiteindelijk kwam het niet tot een definitieve selectie. Na zijn voetbalcarrière begon de Spartaan een eigen drukkerij in Leiden. Niemand minder dan Denis Neville verrichtte de officiële opening van het bedrijf met de passende naam ‘Drukkerij Sparta’.

De laatste jaren kwam Bert Jansen, die al enkele jaren aan Alzheimer leed, vergezeld door andere oud-speler Leendert de Goey, nog wel eens op Het Kasteel. Daar zei hij in het supportersblad over: ”Bij Sparta zit Lydia, de alleraardigste dame in het voetbal, bij de receptie. Zij werkte er al toen ik nog bij Sparta voetbalde. Ik krijg van haar de de tribunekaartjes, elke keer met handkusjes. Ik voel me bij Sparta thuis. Sparta zit in mijn hart. Het is de belangrijkste club uit mijn leven.” Ter nagedachtenis aan Bert Jansen speelt Sparta woensdagavond het bekerduel met ADO Den Haag met rouwbanden.

Bron: Sparta Rotterdam

Note redactie: Bert Jansen is ook nog onder meer uitgekomen voor UVS en was daar ook nog jeugdtrainer. Onze redactie wenst de familie en andere naasten alle sterkte toe om dit verlies te dragen.

In mei 2012 werd het volgende interview geplaatst met een van onze Ambassadeurs:

https://leidenamateurvoetbal.nl/2012/voetbalnieuws-leiden/bert-jansen-spartaan/

 

1 REACTIE

  1. Als oud Uvs’ er zoveel geleerd van Bert, mooie tijd in de A regionaal, onder hem. Sterkte voor familie, leiden verliest weer een fantastische man

Comments are closed.