Het voetbal staat voorlopig stil, maar het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • TAVV: ,,Afgelopen woensdag vond op ons prachtige sportpark Aardam-West de lang naar uitgekeken Ajax Clinic plaats. Onder begeleiding van een groot aantal deskundige Ajax-trainers kregen 74 kids (waarvan 41 van TAVV) een inkijkje in een dag van het leven van een professionele voetballer. De harde regen en stevige wind mochten de pret niet drukken. De hele dag werd er met veel plezier en groot enthousiasme getraind, waarbij op het eind alle kids met een oorkonde en een persoonlijk woordje met tops & tips weer moe maar voldaan huiswaarts gingen.”
  • TAVV doet veel meer voor de jeugd: ,,Zaterdag 7 november heeft TAVV weer een prachtig nieuw initiatief ter versterking en ter bevestiging van de onderlinge banden binnen onze mooie club. Alle jeugdleden krijgen de kans te trainen onder leiding van een eerste elftal speler die weer ondersteund worden door de technische staf.” Hoe je je kunt aanmelden staat natuurlijk op de website van deze jeugdvriendelijke club.
  • Financieel verkeren clubs in zwaar weer. Er worden dan ook initiatieven genomen om de nood enigszins te lenigen: Roodenburg: ,,Zaterdag 7 november zal er weer een actie met slaatjes zijn. De slaatjes zijn tussen 12.00 en 15.00 uur af te halen op afspraak. Bestel ze uiterlijk dinsdag 3 november om teleurstelling te voorkomen. Bestellen bij Jean Marc van Steenbergen, tel 06- 29393290. U weet, waarvoor wij het doen?  Er wordt gewerkt aan het terras en een schilderbeurt is deels achter de rug.” Leidenamateurvoetbal zal in de laatste rubriek ‘Ruhrgolder van de Week’ aandacht besteden aan de vrijwilligers (elders op de website).
  • ROAC: ,,November komt er weer aan en dat betekent traditioneel dat er speciaal voor ROAC dikke brokken worden gebakken! Helaas is het vanwege de coronamaatregelen niet wenselijk om ze aan de deur te verkopen. Maar omdat 2020 al zoveel teleurstellingen heeft, is hier een oplossing voor gevonden. Bestel via onze website jouw dikke brokken en ze worden door onze jeugd op woensdag 11 november bij iedereen thuisgebracht. 1 zak kost € 3,-/ 2 zakken € 6,-/ en voor € 8,-krijg je 3 zakken thuisbezorgd. Met dit geld steun je de vereniging.”
  • ,,WOW!!!! Wat een superopbrengst! Tussenstand Grote Clubactie: EUR 4665,60. Deze week geen superloten, maar toch een mooie opbrengst!! De doelstelling is EUR 5000,–, maar het is natuurlijk leuker als we hier ver bovenuit gaan!! Dat kan ervoor zorgen dat zowel het pannaveld, als de speeltuin gerealiseerd kunnen worden en dat zou toch echt super zijn!” aldus een bericht op de website van FC Oegstgeest. Voor veel clubs is de Grote Clubactie een prachtige manier om wat extra geld binnen te harken. We houden de vinger aan de pols. Clubs kunnen ons natuurlijk ook berichten over de resultaten en hoe de gootverkopers in het zonnetje worden gezet.
  • Een nostalgisch stukje op de site van ASC: ,,Afschrijven voor een voetbalwedstrijd is tegenwoordig een fluitje van een cent. Je pakt je mobiel en  stuurt een appje naar de team-app, een mailtje of je waagt er desnoods een telefoontje aan en je teamgenoten weten precies waar ze aan toe zijn en als je het tijdig doet, kan de aanvoerder/leider zelfs nog een vervanger regelen! Dat was vlak na de bevrijding in oktober 1945 wel anders, want als je wilde afschrijven dan moest je je op vrijdagmiddag tussen 2 en 4 persoonlijk vervoegen ten huize van de heer Veldkamp aan de Koninginnelaan (in Leiden wel te verstaan), aangezien deze brave borst niet over een telefoonaansluiting beschikte. Dus dat werd waarschijnlijk een stukje fietsen, met de tram of anders een voetreis. Aangezien de mens van nature lui is en de gemiddelde A.S.C.-er bovendien gemakzuchtig, leverde dat in de praktijk de nodige problemen op: onvolledige teams, afgelaste wedstrijden, teruggetrokken elftallen, schorsingen en boze teamgenoten.” Het verhaal gaat verder met de nodige (grappige) details natuurlijk. Zie de site van de rood-zwarten!
  • Bij een aantal clubs wordt in groepjes van vier getraind op ruime afstand van elkaar. Dat geldt echter niet voor alle clubs. Zo meldt MMO: ,,Het bestuur van MMO heeft unaniem het besluit genomen om voorlopig het trainen van onze senioren (>18) elftallen + dameselftal niet toe te staan. Ondanks het feit dat er wel mogelijkheden zijn met bijvoorbeeld 4 spelers te gaan trainen, nemen wij bewust dit besluit. Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven, gezondheid is de belangrijkste hoofdzaak in het leven! Dit is het besluit nu, uiteraard blijven we anticiperen op wat er komen gaat.”
  • RCL: ,,Onze trainer Charles La Haye van de JO19-3 zet zich, met zijn stichting Sterk en Positief, in voor onderzoek naar hersentumoren waar hij zelf helaas door getroffen is. Nu maakt hij zich hard voor het krijgen van zoveel mogelijk steunbetuigingen voor een bijzonder onderzoek. Wij ondersteunen dit graag als club.” Onderteken snel de steunbetuiging via de link die op de site van RCL te vinden is.
  • Een willekeurig bericht van een willekeurige club: ,,Zaterdagmorgen is er veel jonge jeugd op het trainingsveld. Partijtjes en oefeningen worden er gegeven. Later zijn er senioren, die in groepjes van vier gaan oefenen. Per vier spelers is de ruimte een kwart veld, zodat iedereen rekening kan houden met de anderhalve meter. De ouders blijven buiten de poort en het clubgebouw is dicht. Alleen de deur van het ballenhok mag open. Voetbal kijken is tegenwoordig geen probleem met al die wedstrijden op TV. Sociale contacten dienen te worden beperkt en dan is het TV toestel een uitlaatklep.
  • SV Aarlanderveen gebruikt dieren om de velden te onderhouden!  Een schokkend bericht op het eerste gezicht. Wat lazen we hierover op de website van de dorpsclub? ,,Recent zijn regenwormen op de natte plek van het hoofdveld losgelaten om de waterafvoer te verbeteren. Het grasveld is hierdoor naar verwachting droger en beter bespeelbaar bij hevige regenbuien. De verschillende type losgelaten regenwormen maken zowel verticaal als horizontaal gangen zodat de grond wat losser van structuur wordt om de waterafvoer te bevorderen. Na enkele weken zal het resultaat zichtbaar zijn.” Ter geruststelling van de ware dierenvrienden: het gaat om vrije uitloopwormen. Met een ***keurmerk.