zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 12 (1-13 november)

Lopend Vuurtje, deel 12 (1-13 november)

-

Het voetbal staat voorlopig stil, maar het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Gevoetbald wordt er niet in het amateurvoetbal. Veel teams hebben pas pakweg een wedstrijd of vier gespeeld en van trainen of gezellig in de kantine hangen is ook weinig terecht gekomen. ,,Ja, hallo! Ik betaal wel contributie, maar wat krijg ik ervoor terug? Bar weinig, ze moeten niet denken dat ik ga betalen.” Dat zou normaal gesproken een (te begrijpen) reactie zijn. Maar we leven  niet in normale tijden. Clubs staan met de rug tegen de muur. De uitgaven, lees vaste lasten, gaan gewoon door en aan inkomsten qua kantine omzet genereren de clubs nul komma nul. Wat resteert zijn de contributie inkomsten. Als die ook uitblijven kan het maar zo gedaan zijn voor een club. Een vereniging als Sporting Leiden heeft met de leden meegedacht: de helft van de contributie moet in ieder geval uiterlijk in januari worden betaald. Hoe het dan zit met de rest wordt in dezelfde maand bepaald en hangt af van de situatie in Nederland tegen die tijd. Natuurlijk zal Sporting zeer erkentelijk zijn als je nu al  het volledige bedrag betaalt!!! Hoe het zit met uw eigen club is hoogstwaarschijnlijk op de site te vinden of de club benadert u rechtstreeks via mail of post.
  • Veel bestuurs- of algemene ledenvergaderingen zijn uitgesteld. RCL doet het digitaal. De algemene ledenvergadering vindt online plaats op 7 december.
  • Voorschoten’97 ziet het licht: ,,Door de positieve ervaringen met LED-verlichting op veld 1 is besloten om ook de velden 2, 3, 5 en 6  te voorzien van LED-verlichting. Voor veld 4 is het wachten op de besluitvorming over de mogelijke aanleg van een nieuwe atletiekbaan. De nieuwe LED- armaturen zullen worden gemonteerd op de bestaande lichtmasten. Het leveren en monteren van de armaturen is opgedragen aan de firma Strago die al jaren onze verlichting onderhoudt en ook de verlichting van veld 1 heeft aangelegd. Zij zullen de werkzaamheden in januari/februari 2021 uitvoeren. Voor de aanschaf van de verlichting wordt gebruikt gemaakt van een subsidieregeling van de rijksoverheid (zgn BOSA subsidie) en een gunstige financiering van de Rabobank. Naast een kwalitatief beter verlicht veld levert de overstap naar LED verlichting ons een energiebesparing van  ca. 30% op. En zo wordt het nuttige met het aangename verenigd en wordt sportpark Adegeest weer een stukje duurzamer.
  • Warmunda meldt op de site: ,,De competitie zal dit kalenderjaar niet meer worden hervat, maar gelukkig kan de jeugd wel door met sporten. De trainingen gaan door en ook interne oefenpotjes behoren tot de mogelijkheden. Coaches hebben afgelopen maand al meerdere wedstrijdjes georganiseerd en ook de komende tijd kunnen we op de zaterdagen weer veel fietsen bij het sportpark verwachten; voor alle onderbouw teams (JO8 t/m JO12) en JO13-2 worden interne oefenpotjes georganiseerd. Team tegen team, maar mixen is ook een optie. Ouders en andere belangstellenden moeten het helaas met de verhalen van de kids doen, want het Corona protocol is nog steeds van kracht en publiek is niet toegestaan.” Het is een fantastisch initiatief dat ook bij een flink aantal andere clubs op poten is gezet. Vrijwilligers zijn vaak hard nodig. Kijk eens wat u kunt doen voor uw club.
  • Dan Kagia.  Het droevige bericht heeft de club bereikt dat Ko Korsuize is overleden. Ko was een graag geziene gast van onze kantine en zijn bedrijf Kopak was sponsor. Vooral kaarten was een grote liefhebberij van Ko. Regelmatig zat hij in de kantine te kaarten en op de kaartavonden was hij een vaste deelnemer. Alle sterkte voor nabestaanden van Ko.
  • FC Rijnvogels heeft positief nieuws!: ,,In deze moeilijke tijden hebben we voor de verandering iets leuks te melden. Samen met 150 andere verenigingen en stichtingen uit de regio heeft FC Rijnvogels deelgenomen aan Rabo ClubSupport! Wij hebben een bijdrage gevraagd voor de verduurzaming van ons Sportpark met LED-verlichting, zonnepanelen en een plasticvrije kantine. Dankzij de stemmen van onze leden en andere mensen die de vereniging een warm hart toedragen heeft de Rabobank ons een cheque overhandigd. Willen jullie ook weten welke bijdrage we hebben ontvangen? Volg op dinsdagavond 17 november om 19:30 uur ‘De avond van Katwijk’ live op RTV Katwijk! In deze spetterende en half uur durende uitzending wordt de uitslag bekend gemaakt.”
  • Nog meer goed nieuws en dan vooral voor de trainers van de bij LAV aangesloten clubs. Diverse (en betrouwbare) bronnen hebben talloze trainende voetballers gezien. Bij het krieken van de dag, rond het middaguur of des avonds zijn spelers gesignaleerd die hard lopen, circuittraining doen of de spieren versterken in de sportschool. Ondanks de verleidingen die in deze maanden op de loer liggen onthouden veel spelers zich van drank en de vette hap. Mocht de competitie weer opstarten in januari dan staan er louter afgetrainde atleten op het veld. Toch?
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read