donderdag, april 25, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 3 (21-28 augustus): 'vruchtbaar'Koudekerk, omgezet thuisduel Lugdunum

Lopend vuurtje, deel 3 (21-28 augustus): ‘vruchtbaar’Koudekerk, omgezet thuisduel Lugdunum

-

Het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Jaap Visser had een prima column in het Leidsch Dagblad over zijn bezoek aan een paar clubs in de regio en welke coronamaatregelen hij daar aantrof. Die varieerden van helemaal niets tot grondig. Vanzelfsprekend toonde hij zich ongerust over de clubs waar maatregelen niet getroffen lijken te zijn. Gelukkig zijn er steeds meer verenigingen in de regio met een eigen protocol.
  • Doordat onze nieuwe kunstgrasvelden nog niet kunnen worden opgeleverd en ASC ook geen ruimte had hebben we Valken’68 1 – ASC 1 voor dinsdag 1 september moeten cancellen. De wedstrijd Valken’68 2 – SJC za 1 is ook komen te vervallen. Aldus Valken’68.
  • Kagia is daar helder in: ,,Ben je van plan zaterdag 29 augstus de bekerwedstrijd Hillegom – Kagia (aftrap 17:00) te bezoeken? Dan is het, i.v.m. de Coronarichtlijnen, verplicht je te registreren.”
  • Omdat ROAC veel waarde hecht aan een optimale jeugdopleiding zal er in het seizoen 2020-2021 een interne jeugdtrainerscursus plaatsvinden op de locatie van ROAC om de stijgende lijn, binnen de jeugdopleiding van de club verder uit te bouwen. De Jeugdtrainerscursus is bedoeld voor alle jeugdtrainers  van ROAC Tevens voor jeugdleiders en mensen die nog geen jeugdtrainer zijn maar overwegen jeugdtrainer te worden kunnen zich kosteloos aanmelden. Deze trainerscursus is zowel bedoeld om de jeugdtrainers praktijkgericht en interactief maatwerk te bieden maar ook om het Rode draadleerplan gericht en effectief te benutten.
  • Allard Lindhout is de afgelopen jaren op meerdere wijzen bij leidenamateurvoetbal betrokken geweest. Deze week maakt onze streekgenoot zijn debuut als internationaal scheidsrechter.
  • Vorige week berichtten we hier al over, maar omdat het een hartverwarmend initiatief is nog maar eens: ,,Toen één van onze jeugdspelers leverkanker bleek te hebben vonden de spelers van Walking Football dat zij iets moesten doen. Daarom organiseren zij op 11 september het RCL OldStars Walking Football toernooi voor KiKa. Steun deze mooie actie!”
  • Hoe belangrijk een keeper voor een elftal is hoeven we de liefhebber niet uit te leggen. Wesley Kerkvliet heeft een keerschool, waarbij jeugdige doellieden de kneepjes van het vak worden bijgebracht. Elders op de site vindt u meer informatie.
  • Irma Sluis kreeg als doventolk nationale bekentenis. Wie kent inmiddels het gebaar voor ‘hamsteren’ niet? Wist u dat er zelfs een nationaal dovenelftal bestaat? Zij spelen vandaag 28 augustus om 20.00 uur een wedstrijd tegen het eerste elftal van Alphense Boys.
  • Voor de fans van FC Rijnvogels: ,, Na maanden gesloten te zijn geweest, vanwege COVID-19 en de zomerstop, zal de kledingshop op zaterdag 29 augustus haar deur weer openen. De openingstijden blijven net als vorig seizoen; elke zaterdag van 11:30 tot 13:00 en elke laatste woensdag van de maand van 17:00 tot 18:00. Vanwege de veiligheidsregels zijn er maximaal 2 mensen tegelijk toegestaan.”
  • De bekerwedstrijd tussen Ammerstolse S.V. en Lugdunum van zaterdag 29 augustus wordt op verzoek gespeeld op het complex van Lugdunum (Kikkerpolder II) Oegstgeesterweg 2, Leiden.
  • Nog een uitslag van een oefenwedstrijd gespeeld op woensdagavond. De zaterdagtak van SJC verloor nipt van Van Nispen. Het werd 1-2 voor de tweedeklasser.
  • Koudekerk aanvoerder Bas van Heerdt is twee weken geleden vader geworden van dochter Kae. Dat Koudekerk over een vruchtbare selectie beschikt mag blijken uit het feot dat in navolging van Van Heerdt ook Daniel Wildschut, Ruben van den berg en trainer Gert Labots zich kunnen gaan opmaken voor de nodige slapeloze nachten.
  • De bekerwedstrijd tussen Moordrecht en TAVV zal morgen niet worden gespeeld, De trieste reden daarvan is later op de website van de Ter Aarders terug te lezen.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read