Héél voorzichtig, voetje voor voetje wordt er weer met voetbal begonnen. De jongsten trappen al wat langer tegen het leer, maar ook de oudere jeugd en de senioren kunnen, in aangepaste vorm, trainen. Wedstrijden zitten er voorlopig niet in, maar de hoop gloort. Ook leidenamateurvoetbal bloeit weer op. De rubriek Lopend Vuurtje kan niet achter blijven. Als nooit tevoren speuren we de social media af op zoek naar nieuws van onze clubs. Dus beste voetbalvrienden, het is weer tijd om ons de laatste wetenswaardigheden over uw cluppie aan ons door te sturen. Dat kan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Zoals aangekondigd binnenkort meer nieuws over de Sportiff Company LAV Cup (tot en met dit seizoen nog de Rabobank LAV Cup) seizoen 2020-2021. In elk geval meldde onze redactie deze week al dat er 33 deelnemers zijn. Er kwam echter nog een inschrijving binnen van Koudekerk. Welkom! Graag komen we nu uit op 36 clubs en dus is de inschrijvingsperiode verlengd tot en met komende maandag (25 mei). Dus er is nog plaats voor twee clubs. Wie o wie? SJC (za), Hazerswoudse Boys, Woubrugge, Kickers’69, Bernardus, Foreholte, Altior, DOSR, Teylingen, AVV Alphen wellicht? Of een club uit de regio, maar dan iets verder dan pakweg 25 km? De deur staat open! Graag aanmelden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl! De loting zal volgende week plaatsvinden.
  • De site van Roodenburg heeft triest nieuws: ,,In deze periode, dat ontmoetingen op de club niet mogelijk zijn, is het bericht dat onze consul Piet Labrujere is overleden als een bom ingeslagen. De familienaam Labrujere is een naam, die op menig ledenlijst van Roodenburg prijkt. Zijn vader was schoenmaker in de Vrouwenkerkkoorstraat en iedere Roodenburger, die voetbalschoenen nodig had, kocht die bij de vader van Piet. Piet begon zijn voetbal loopbaan bij Roodenburg en schopte het zelfs even tot …het eerste elftal.” Een uitgebreid in memoriam is op de website van de Leidse club te lezen.
  • ,,Trainer Nico van der Salm staat na een tijd van de gedwongen stop in verband met het coronavirus weer voor de groep. Hierbij moeten nog wel de nodige voorwaarden in acht worden genomen. ,,Maar, de mannen kunnen weer in de benen”, aldus de FC Oegstgeest site. Een bericht dat ook van een van onze andere clubs vandaan had kunnen komen.
  • Op 23 mei 20.00 uur is het zover: De eerste RCL online zoom Pub Quiz van de Supportsvereniging. Doe mee, meld je aan en ontvang de zoom link via svrclpubquiz@gmail.com. Deelname is gratis en meedoen via zoom werkt heel eenvoudig. Tot zaterdag!
  • De afgelopen periode blijkt het aantal jongeren dat buiten de trainingstijden de velden van UVS op gaat om te voetballen steeds groter te worden. Ergens begrijpelijk, want door de versoepeling van de corona maatregelen en het mooie weer is de verleiding groot om ook buiten de trainingstijden een balletje te trappen met vrienden. Doe dit alleen niet! Buiten de trainingstijden is het complex namelijk gesloten en verboden toegang. Ga je het veld toch op door over de hekken te klimmen of op andere manieren op de velden te komen, dan kun je een boete krijgen. Twee dagen terug, op maandag 18 mei, zijn er meer dan 10 boetes uitgedeeld aan jongeren die zich op de velden bevonden. De tijd van alleen waarschuwen lijkt daarmee voorbij.
  • Diverse clubs roepen de jeugd op een keer te komen meetrainen. Valken’68 blijft niet achter: ,,Denk je erover om volgend seizoen te gaan voetballen? Of heeft u een kind wat staat te trappelen om een keer het veld op te gaan? Pak dan nu je kans en kom een keer proeftrainen. We trainen nog tot 18 juni. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een email naar ….zie de website van de Valkenburgers.
  • Niet het afscheid wat voor ogen was, maar in de coronatijden is alles een beetje anders dan normaal. De afgelopen 2 1/2 seizoen was Jimmy Simons de trainer van het vlaggenschip van de club FC Rijnvogels. Helaas is de competitie niet uitgespeeld en dus zette de oefenmeester zich in om de jeugd de fijne kneepjes van het vak aan te leren. Bijna alle teams kwamen de afgelopen weken aan de beurt, van jong tot oud en van jongens- tot de meidenteams. De laatste training was dus niet met zijn eigen jongens van het eerste team, maar de eer viel ten deel aan de jonge knapen van de JO11-1. Op zijn eigen karakteristieke en bevlogen manier gaf Jimmy afgelopen dinsdagavond ook hier weer alles wat hij in zich had.