Héél voorzichtig rolt de bal weer. De jongsten trappen al wat langer tegen het leer, maar ook de oudere jeugd en de senioren kunnen, in aangepaste vorm, trainen. Wedstrijden zitten er voorlopig niet in, maar de hoop gloort. Ook leidenamateurvoetbal bloeit weer verder op. De rubriek Lopend Vuurtje kan niet achter blijven. Als nooit tevoren speuren we de social media af op zoek naar nieuws van onze clubs. Dus beste voetbalvrienden, het is weer tijd om ons de laatste wetenswaardigheden over uw cluppie aan ons door te sturen. En anders blijven we zelf zoeken. Ons adres is: [email protected]

 • FC Oegstgeest zoekt vrijwilligers om te gaan fluiten bij de club: ,,Als je oprecht interesse hebt staan wij van de scheidsrechterscommissie klaar om je te begeleiden met het leiden van een aantal veldvoetbalwedstrijden, zowel op een ½ als heel veld. De begeleiders bij FCOegstgeest leren jou over: positie en bewegen, communicatie & signalen en het managen van een wedstrijd. Ons doel is jou met plezier voor te bereiden op een eventuele deelname aan een KNVB-cursus VSR op locatie bij ons of in de regio.”
 • Roodenburg organiseert een slaatjesactie. ,,Komende zaterdag 30 mei is het zo ver. Zaterdagmorgen gaat Jean Marc van Steenbergen ze voor de derde keer maken. Het verse slaatje, bestaande uit twee bolletjes, rijkelijk gegarneerd, netjes verpakt. Voor de fijnproever en voor al diegenen, die de club een warm hart toedragen. De kosten voor een slaatje € 2,50 per stuk en de minimale afname is twee stuks. U moet uw bestelling voor donderdagavond doorgeven. Bestellen, informatie over deze actie via telefoon …….” Het nummer staat natuurlijk op de website van de club uit Leiden-Noord.
 • Roodenburg doet meer. De club heeft in een actie kwetsbare bewoners waar mogelijk geholpen en gesteund. Er werd een simpel “pakketje” in de wijk verspreid in samenwerking met de Stichting de Leidse Uitdaging, via contact -en sleutelfiguren en personen en andere partners bv. het sociaal wijkteam. De voetbalclub en het project Wijktalent hebben jeugd en jongeren/ jong volwassenen ingezet om te helpen met het samenstellen, verspreiden en bezorgen van de pakketjes! De voetballers van Roodenburg zijn de hele middag bezig geweest met het samenstellen en rondbrengen van ongeveer 700 pakketten! Mensen die een eigen idee hebben voor een actie kunnen een aanmeldbon invullen en € 50 besteden aan hun idee. Naast het Druckerfonds (lokaal) en een donatie van Zorg en Zekerheid heeft de woningbouwvereniging De Sleutels ook een bijdrage geleverd door middel van een zeepje.
 • TAVV zoekt: een grensrechter voor het eerste team, een coördinator scheidsrechters en jeugdvoetbal begeleiders.
 • Dean James (20) mag zich officieel profvoetballer noemen. De rappe verdediger uit Leiden begon als vierjarige bij DoCoS en tekende afgelopen week een profcontract bij FC Volendam. Toen hij zeven jaar was, stonden Ajax en Feyenoord voor hem op de stoep. ,,Toen begreep ik al dat ik er later misschien mijn beroep van zou kunnen maken’’, aldus de Leidenaar die tegenwoordig in Zaandam woont. In de C2 kreeg Dean James te horen dat er voor hem geen toekomst meer was bij Ajax. Even stortte zijn wereld in maar al snel meldde FC Volendam zich. Hij kwam in Amsterdam binnen als aanvaller maar werd in zijn laatste jaar omgeschoold tot vleugelverdediger en heeft nu dus onderdak gevonden bij Volendam.
 • Voorschoten’97 is op zoek naar een nieuwe voorzitter, een bestuurslid voetbaltechnische zaken en een bestuurslid financiële en facilitaire zaken. Op de website van de club uitgebreide informatie over de eisen die aan de nieuwe bestuurders gesteld worden.
 • Van de ASC website: ,,Helaas moesten de ASC Voetbaldagen in april afgelast worden, maar gelukkig hebben we deze kunnen verplaatsen. In de zomervakantie zullen er dus twee edities gehouden worden, aan het begin en aan het eind van de vakantie. Schrijf je dus snel in!”
 • FC Oegstgeest nog een keer: ,,Sinds kort trainen de Ukkies weer. Het is een lust voor het oog om ze allemaal vol overgave bezig te zien. Paul Lichtenbeld, onze clubfotograaf, heeft ze een keer in de spotlights gezet.” Altijd leuk om de gretigheid en het ongeremde enthousiasme van de kids te zien.
 • Zal ik wel, zal ik niet? Prangende vragen voor spelers die twijfelen over hun voetbaltoekomst. Let op! Leden die zich willen uitschrijven of overschrijven kunnen dat tot uiterlijk 15 juni doen. Zaalspelers die willen stoppen dienen zich voor 1 juni over- of uit te schrijven.
 • RCL organiseerde een online pubquiz. ,,Vooraf beloofde het al een fantastische avond te worden, onze Eerste Online Pubquiz in de geschiedenis van RCL. Twee weken terug startte de inschrijving en binnen korte tijd hadden er ruim 25 teams ingeschreven. Onlangs was het dan zover. Amy Nieuwenhuizen had weer een te gekke pubquiz in elkaar gezet met maar liefst 9 rondes van 10 vragen. Wat een voorwerk heeft daar ingezeten. Echt een diepe buiging voor onze eigen AMY!”
 • ,,Na het succes van voorgaande jaren staat er wederom een voetbalvakantieweek op het programma bij UVS. Conform alle maatregelen en richtlijnen kunnen we aankomende zomervakantie een week lang lekker in de ochtend trainen! Ben jij helemaal gek van voetbal en kan jij het aan om de gehele week te trainen? Schrijf je dan snel in en beleef onder professionele begeleiding een week lang veel voetbalplezier! De trainingsochtenden zullen in het teken staan van professionele (techniek)training. Functionele techniek, tactiek en plezier staan hierin centraal! Van 24 tot 28 augustus.” Alle info op de site van de blauwwitten.