De Leidse Sportfederatie (LSF) vraagt de gemeente om financiële coulance voor Leidse sportverenigingen die in de problemen komen door het sluiten van de sportparken en sportaccommodaties. De gemeente ging over tot dat besluit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Leidse sportparken en – accommodaties blijven tenminste tot 6 april gesloten. Verenigingen lopen daardoor veel inkomsten mis.

De LSF laat weten begrip te hebben voor de sluiting, maar maakt zich ook zorgen over de financiële gevolgen voor de sportverenigingen. Het (ongevraagde) advies bestaat uit drie punten:

  • Een vrijstelling van de huurkosten van de accommodatie voor verenigingen tot ten minste 6 april, of zoveel langer dat de sportparken gesloten moeten blijven.
  • Het advies aan de gemeente om verenigingen die door gederfde inkomsten in betalingsproblemen komen, meer tijd te geven aan de betalingsverplichtingen te voldoen en/of hulp te bieden als de verenigingen de betalingsproblemen zelf niet op kunnen lossen.
  • Coulance te hebben met verenigingen die al een betalingsregeling hebben, door het schuiven van de betalingstermijnen. Bijvoorbeeld tot één maand na het moment dat verenigingen weer ‘normaal’ draaien.

Beluister hier een vraaggesprek van Jaap van Sandijk met voorzitter Rolf Marselis van de LSF over het ongevraagde advies aan de gemeente:

 

Bron: Sleutelstad.nl (mediapartner)