Onlangs kwam het tot een afspraak tussen de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl (LAV) en MBO71, een initiatief van I-doe. Beide partijen zetten zich op tal van vlakken in voor de Leidse regio en het werd de hoogste tijd dat er kennis werd gemaakt. Na een interessant en constructief gesprek was er maar één conclusie mogelijk: de krachten bundelen, elkaar versterken en met elkaar in zee gaan. In dit geval betekent dat: LAV heeft er een businessclubpartner bij en daar zijn wij trots op en de nieuwkomer ziet het ook volkomen zitten om elkaar in de toekomst te versterken. Soms is succes dichterbij dan je denkt! De hoogste tijd om onze nieuwe partner even aan u voor te stellen!

Wat brengt MBO71

Verbinding, inspiratie en ondersteuning

MBO71 is een initiatief van i-doe, in samenwerking met Stichting Present en SPARK en ondersteunt non-profit organisaties en ondernemers in het creëren van een duurzame samenwerking. Zo stimuleren zij het bedrijfsleven actief te zijn als betrokken ondernemer bijvoorbeeld door het bieden van hulp in de vorm van middelen, kennis, netwerkinzet en menskrach, én ondersteunen zij organisaties, verenigingen en initiatieven bij het opstellen van de hulpvraag. Dit doen zij door middel van diverse on -en offline matchmaking activiteiten, waaronder het ‘Beursplein’, waar hulpvragen en aanbod samenkomen.

Bemiddelaar in samenwerking, we maken het makkelijker

Wij organiseren diverse activiteiten, waaronder match making events, informatiesessies, promotionele acties en workshops. Daarbij belichten wij het waarom van de uitdagingen en oplossingen. Ook treden wij op als bemiddelaar en begeleider voor de belanghebbenden. MBO71 activiteiten zijn:

  • Verbindt het bedrijfsleven aan projecten en activiteiten
  • Inspireert en biedt een podium aan maatschappelijke initiatieven
  • Stimuleert samenwerking door middel van adviesgesprekken
  • Begeleidt organisaties in het samenwerken met het bedrijfsleven
  • Faciliteert het bedrijfsleven in het vinden van relevante projecten/verzoeken

Krachten bundelen

MBO71 is een initiatief van iDoe – dé vrijwilligers bemiddelaar in de 071 regio. Samen met de Stichting Present, bemiddelaar in groepsactiviteiten en SPARK, bemiddelaar tussen individuen en het bedrijfsleven, hebben zij alles in huis om, zowel organisaties als het bedrijfsleven, te ondersteunen.

 

Het MBO Beursplein

De plek waar vraag en aanbod samen komen.

Zowel off- als online gaan wij het gesprek aan met belanghebbenden. Om de behoeften vanuit organisaties op te halen en bedrijven aansprekende en haalbare mogelijkheden voor te leggen. Wat kan jouw onderneming voor een vereniging betekenen? Bekijk snel de vragen & het aanbod! Ontdek het aanbod!

Beursplein 071 evenement

Hoe het allemaal is begonnen

In het verlengde van de succesvolle matchmaking event ‘Beursplein071’ is MBO71 opgericht. Het inspirerende jaarlijkse event, waar het bedrijfsleven en organisaties elkaar live ontmoeten met als doel het aangaan van een samenwerking.

Waarom is maatschappelijk betrokken ondernemen belangrijk?

We komen handen, middelen en oplossingen tekort

De regio bruist en dit komt door de lokale verenigingen, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers die zich hier dagelijks hard voor maken. Wat niet altijd helder is, is het tekort aan mankracht, hulp en middelen. Een bijdrage vanuit maatschappelijk betrokken bedrijven en werkgevers helpt al snel bij het creëren van de oplossing. Wat kun je voor elkaar betekenen en wat heb je nodig? Denk bijvoorbeeld aan sponsoring, kennis & mankracht. MBO71 organiseert diverse activiteiten ter ondersteuning en met als doel matchmaking, zoals op het on- en offline ‘Beursplein’ waar hulpvragen en het aanbod samenkomen.

Er valt uiteraard nog veel meer te melden over MBO71. Daarvoor verwijzen wij particulieren, ondernemingen, bedrijven en verenigingen naar de websites:

https://mbo71.nl/ en https://i-doe.nl/

Terug naar het gesprek met Kirsten, teammanager, en Tamara, projectleider. Het tweetal legt in koor en in een aantal kernwoorden het belangrijkste speerpunt bloot: ,,Het belangrijkste is dat we met zijn allen wakker worden. Organisaties moeten meer als ondernemer gaan denken. Hoe kan er beter worden samengewerkt en hoe kunnen de krachten beter gebundeld worden? Als de partijen elkaar vinden heeft dat louter voordelen. De ondernemer kan zich beter profileren en het netwerk uitbreiden. Dat geldt ook voor organisaties. Het bewustzijn moet omhoog. Wij bieden een ideaal platform, maar we hebben bedrijven, ondernemingen en verenigingen nodig om meer te bereiken. Er valt nog heel veel te winnen. Dat geldt ook voor LAV trouwens. Als men mooi vindt wat jullie allemaal doen dan is een helpende hand ook gewenst en kan het mes aan meerdere kanten snijden. Zo zoekt MBO71 ook voor zichzelf betrokken ondernemers die het initiatief ondersteunen en helpen tot een succes te maken.”

Bij de loting van de Rabobank LAV Cup, op vrijdag 7 februari, zal onze nieuwe partner een korte presentatie neerzetten die clubs de ogen verder kan openen. Tevens zal er een afvaardiging aanwezig zijn op ons eerste businessclubuitje van 2020. Want ook voor bedrijven en ondernemingen kan onze nieuwe aanwinst een zeer geschikte partner zijn om nog meer maatschappelijk betrokken te kunnen ondernemen.