Gisteren plaatste onze redactie een artikel over de genomen beslissingen door de KNVB met betrekking tot het vervolg van de competitie. Remco Mentink sprak met Thomas Duivenvoorden, de trainer van FC Rijnvogels. Nu, met dank aan mediapartner Studio Alphen, de reacties van de trainers van ARC en Alphense Boys.

,,Ik snap echt niet dat er een indeling wordt gemaakt op geografische basis. Of ik nu 45 minuten of bijvoorbeeld 75 minuten in de bus zit… En ik snap ook niet dat zo weinig clubs niet het liefst, of het nou realistisch is of niet, de competities willen uitspelen”, zegt ARC-trainer Mark Evers in een reactie.

De KNVB heeft bekendgemaakt dat 70 procent van de clubs uit de tweede divisie, derde divisie en hoofdklasse de competitie niet wil uitspelen. Van deze verenigingen heeft het overgrote deel bij de voetbalbond gepleit voor de nu gekozen variant. Deze optie had niet de voorkeur van zowel ARC als Alphense Boys. ARC wilde de competitie uitspelen, Alphense Boys gaf de voorkeur aan een halve competitie.

,,Het is wat het is en de KNVB doet het zelden goed voor de clubs die goed gestart zijn. Maar het is wel erg vreemd dat de huidige stand op geen enkele wijze meer meetelt”, vindt Evers. Zowel ARC als Alphense Boys staan er goed op op de ranglijst. ARC heeft drie punten minder dan de koploper, Alphense Boys staat in verliespunten gelijk met de lijstaanvoerder.

,,Als een meerderheid van de clubs dit zo heeft gewild, is het besluit prima”, reageert Remco Tuinenburg, trainer van Alphense Boys, op de onderbouwing van de KNVB. ,,Wat ik het belangrijkste vind is dat wij zo snel mogelijk weer kunnen voetballen. Dan train je met een doel en dat is wat iedereen wil. Je kunt van dit besluit vinden wat je wil, en je kunt het altijd mooier en beter krijgen, maar het allerbelangrijkste is dat wij weer aan het voetballen komen.”

Dat de KNVB kiest voor geografische indelingen snapt Tuinenburg wel omdat het kabinet reizen van de ene kant naar de andere kant van het land ontmoedigt. ,,Of wij beter af zijn met deze nieuwe indeling, weet ik niet”,  zegt Tuinenburg. Ondanks alles kijkt Evers uit naar de hervatting. ,,DHSC, FC Rijnvogels, Achilles Veen en Jodan Boys, allemaal leuke clubs om tegen te spelen.”