zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenScheidsrechter Cor Beij wil weer de wei in

Scheidsrechter Cor Beij wil weer de wei in

-

,,Op zaterdag ga ik naar mijn kleinzoon Kian kijken, hij speelt bij Meerburg”, vertelt voetbalscheidsrechter Cor Beij. ,,Daar had ik voor de corona-ellende niet altijd de gelegenheid voor. Maar nu het seniorenvoetbal al een tijd stil ligt, kan ik van dat baasje genieten.”

Als een echte (en objectieve) opa vindt Cor dat de 13-jarige Kian ‘hartstikke leuk’ voetbalt. De doorgaans opgewekte Cor Beij heeft  vanaf het uitbreken van de coronacrisis (half maart) tot en met medio augustus niet gefloten. Daarna heeft hij tot 11 oktober wekelijks een wedstrijd geleid. Daarna viel het weer stil, dus gelukkig is hij niet.  ,,De KNVB liet in een Nieuwsbrief van een dag of tien geleden weten dat de competities per half januari wel weer zouden worden hervat. Dat bericht is inmiddels achterhaald door nieuwe en strengere maatregelen. Tot minimaal 19 januari blijft de boel op slot.”

Daar is Cor Beij niet blij mee. Hij wil de wei weer in, net als veel andere fluitisten. Het zit er niet in. Beij houdt zijn conditie op peil en hoe! Op dinsdag en donderdag traint hij in z’n eentje. Op zondag gaat Cor aan de wandel met buurman Rob. Het tweetal loopt dan tussen de 9 en 11 kilometer. ,,Zo’n 13.500 stappen staan er dan op de teller”, klinkt het trots. Maar het blijft behelpen. Op de foto, geschoten voor de wedstrijd Voorschoten ’97 2 – WVC 2,  staat Cor Beij met zijn achterkleinzoon Dean (3 jaar). ,,Ik zie er persoonlijk op toe, dat hij nog niet wordt gescout”, grinnikt de Leiderdorpse leidsman. En verder? ,,En verder maak ik er maar het beste van. Het is niet anders.”

Must Read