VoetbalTV, een videoplatform voor het amateurvoetbal, is failliet. Via VoetbalTV konden spelers, trainer/coaches, scheidsrechters en fans hun mooiste voetbalmomenten live kijken, terugkijken, analyseren, verzamelen en delen met vrienden.

VoetbalTV maakte met behulp van ‘slimme’ camera’s automatische videoregistraties van amateurwedstrijden in de derde divisie en lagere klassen bij de senioren. En alle jeugdteams vanaf 13 jaar.

In 2017 lanceerde VoetbalTV (eigendom van KNVB en Talpa) het idee om langs alle voetbalvelden in Nederland hoog in een mast videocamera’s te plaatsen. Software zou automatisch samenvattingen kunnen maken, doelpunten belichten en thuisblijvers toch live beeld geven. De streams zouden gesponsord zijn, de clubs zouden delen in de inkomsten.

De Autoriteit Persoonsgegevens oordeelde echter negatief over deze opzet. Een commerciële instantie kan niet zonder de nadrukkelijke toestemming spelers filmen. Kinderen onder de dertien mogen zelfs niet in beeld. De toezichthouder had sanctiemaatregelen aangekondigd. Daardoor kan VoetbalTV zijn werkzaamheden niet langer uitvoeren.

Bron: Emerce Media

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here