Liz Rijsbergen (foto) heeft afgelopen vrijdagmiddag een handtekening gezet onder een contract bij ADO Den Haag Vrouwen. De 18-jarige aanvalster is daardoor tot medio juni 2023 aan de club verbonden.

Rijsbergen begon haar voetballoopbaan bij Voorschoten’97 en heeft daar twaalf jaar gespeeld, totdat zij de overstap maakte naar de beloften van ADO Den Haag Vrouwen. Dit zou haar derde seizoen worden bij de talentenploeg, maar zij mocht van trainer Sjaak Polak in de voorbereiding van het seizoen al aansluiten bij de hoofdmacht. Op 7 augustus maakte Rijsbergen haar officieuze debuut en was meteen trefzeker (3-1 winst op OH Leuven).

Debuut

Vanaf dat moment heeft Liz Rijsbergen de gehele voorbereiding meegespeeld. Haar officiële debuut bleef hierdoor niet uit en vond plaats tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen op 6 september uit tegen PEC Zwolle.

Snelheid

Met haar snelheid en gevaarlijke acties wist Rijsbergen dus al snel een plek te veroveren in de ploeg van hoofdtrainer Sjaak Polak. Het harde werken van de razendsnelle aanvalster wordt beloond met een meerjarig contract. Rijsbergen na het tekenen in het Cars Jeans Stadion op de site van de club: ,,Na een mooie en leerzame tijd bij de Beloften ben ik enorm blij dat ik officieel de overstap naar het eerste elftal mag maken. Ik heb het naar mijn zin in het team en kan mij hier verder ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om met ADO Den Haag Vrouwen mooie resultaten te behalen.”

met dank aan de collega’s van haaglandenvoetbal.nl