dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseAndré Lourens en Honselersdijk doen Voorschoten'97 pijn

André Lourens en Honselersdijk doen Voorschoten’97 pijn

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Hij gunt Voorschoten’97 nog steeds het allerbeste en volgt de ploeg nog nauwgezet. Dat neemt niet weg dat de overwinning van ‘zijn’ Honselersdijk op zijn oude werkgever (3-0) André Lourens prima beviel. Voor Voorschoten’97 en trainer Theo Ducaneaux werd het daarentegen een pijnlijke middag.

De verliezende trainer: ,,Een hele vervelende middag voor ons. Dat is een understatement. Het begon al met een slechte start door collectief snurken aan onze kant. Honselersdijk kreeg nog een paar grote kansen en zo hadden we al vroegtijdig kansloos kunnen zijn. Geleidelijk aan kwam er wat meer balans, maar het was bepaald niet onze beste eerste helft van dit seizoen. De eerste twintig minuten na de pauze waren voor ons nog acceptabel, maar we kwamen er niet doorheen. Zij konden leunen en dat deden ze prima. Daarna namen we meer risico, zo stuurden we onze centrale verdediger mee, en daardoor vielen er ruimtes. In de omschakeling werden we nog tweemaal geklopt. Al met al was het van onze kant simpelweg niet goed. Tegen Brielle konden we een achterstand nog deels repareren en herstelden we ons goed, maar dat zat er nu niet in. Honselersdijk heeft wat spelers terug en vooral centraal achterin staat het daar veel beter dan bij onze eerste ontmoeting.”

Lourens: ,,Ik denk inderdaad dat er niets viel af te dingen valt op het resultaat. Uiteraard had ik mijn huiswerk vooraf goed gedaan en ik ken Voorschoten’97 uiteraard goed. We hebben de uitstekende trap van Ronnie Verplancke eruit kunnen halen en het middenveld geen kans gegeven te voetballen. Als je dat wel doet tegen mijn oude club, kunnen ze erg goed ballen. Nu konden hun buitenspelers zelden worden bereikt en het hielp natuurlijk dat wij al vroeg een voorsprong pakten. Het is prettig dat wij weer vier man terug hebben van de zeven die we lange tijd moesten missen. Vorige week ging het al lekker bij RVVH (1-0 winst) en onze 17-jarige doelman pakt nu voor de tweede keer de nul. Dat doet wat met vertrouwen van een keeper en van de gehele groep. Wij moeten nu zien door te pakken zodat we wegkomen aan de onderkant. Het is jammer voor Voorschoten’97 dat zij hun dag niet hadden, maar dat is ook onze verdienste geweest. Het was voor mij leuk om iedereen weer te zien en we konden het eens worden over de terechte winnaar in de analyse.”

Nog eens terug naar de opvolger van Lourens. ,,We hebben voor de winterstop lange tijd een fitte groep gehad en nu zijn er wat meer personele problemen. Begrijp me goed; dat doet niets af aan deze nederlaag. De winstpunten zijn meer dan terecht uitgekomen bij de thuisploeg. Enkel is het wat dunner bij ons geworden en dat voelen we. Naast Sem Simonis, Sergio Vreede, Bart Vonk en Martijn Hogenboom misten we nu ook Chris Guijt door een kuitspierscheur die hij vorige week heeft opgelopen. Hij is een belangrijke key-player voor ons. De bezetting in de vijandelijke zestien was nu te beperkt. Onderaan de streep gaat het er echter om dat we voortaan scherper beginnen, want zo’n start als nu levert onherroepelijk problemen op. Ik wil André nog eens feliciteren. Het is een fijne vent en hij heeft geweldig werk verricht voor Voorschoten’97. Enkel had ik liever gezien dat hij andere ploegen verslaat.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Apaydin, Verplancke, Knijnenburg, Aronius, Van der Krogt, Van Paasen, Hopstaken, Beumer, N.Guijt, Maatoug.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read