HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDie Haghe en Voorschoten'97 in balans

Die Haghe en Voorschoten’97 in balans

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Voorschoten’97 is gestart met een gelijkspel. Op bezoek bij Die Haghe werd het 1-1. De ploeg van Theo Ducaneaux speelde een sterke eerste helft en vergat zichzelf in een betere positie te brengen voor de tweede helft. Na de pauze waren de gasten minder op dreef en kwam de thuisploeg op gelijke hoogte.

Al vroeg in de wedstrijd was het raak voor Voorschoten’97. Jim van der Krogt was de gevierde man. Binnen het kwartier leek Thom Wijnalda de 0-2 te maken, maar zijn kopbal ging niet tegen de touwen. De spits had een kwartier later andermaal pech dat de lat succes in de weg stond. Bij de gasten kregen Martijn Hoogenboom en Jelle van der Niet een gele prent.

Na de doelwisseling was de bezoekende partij het even kwijt en na defensieve nalatigheid kon de thuisploeg profiteren. Er was veel meer balans in de tweestrijd dan voor de pauze. Veel kansen volgden er niet. Wel stuitte Van der Krogt nog op de Haagse doelman en zag Sem Simonis ook nog een gele kaart. De beide ploegen moesten zich tevreden stellen met een gelijkspel.

Ducaneaux: ,,We hadden het in de eerste helft kunnen beslissen, maar pech stond een grotere voorsprong voor ons in de weg. We raakten tweemaal de lat. Er werd goed gevoetbald en het combinatiespel zag er weer heel behoorlijk uit. Na de rust verslapten we en kregen we het moeilijk. Die Haghe is een stugge ploeg en zoals te verwachten viel, hielden ze de linies compact. Daar had mijn ploeg het moeilijk mee omdat in de tweede helft ons voetbal eruit was. Het werd eigenlijk best matig van onze kant. Het verval was te groot.”

Vervolgend: ,,In de slotfase kon het nog beide kanten op. Al met al was het resultaat wel okay gezien de verhoudingen. Wij trachten attractief voetbal te spelen en dat lukte dit keer maar een helft. Ik denk niet dat er hier veel ploegen gaan winnen en vergeet ook niet dat zij in de vorige competitie derde stonden.”

Voorschoten’97 miste de nodige spelers. Zo ontbraken Peer van Paasen, Steven Knijnenburg en Chris Guijt. ,,Dat zijn drie sterkhouders. Maar daar verschuil ik me zeker niet achter. We hebben een grote groep en het zit allemaal kort op elkaar. Wel is het zo dat de selectie ook te maken heeft met spelers die uit voorzorg in quarantaine zitten. Dat zijn zaken waar we nu mee te maken krijgen. Maar ik ben vooral optimistisch gestemd. Ik heb een helft naar goed voetbal zitten kijken en dit resultaat is op zich niet verkeerd.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Vonk, J.van der Niet, Hoogenboom Verplancke, Hopstaken, Van der Krogt, De Roode, Wijnalda, N.Guijt.

Foto’s: met dank aan Eric de Wit, Haaglandenvoetbal.nl