vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseEerste uitglijder voor FC Rijnvogels

Eerste uitglijder voor FC Rijnvogels

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Een thuiswedstrijd zonder de trouwe aanhang. Een constant neervallende regen en een 2-0 nederlaag. Een troosteloze middag in drie dimensies.

Dat de Vogels een keer een ‘blauwtje’ zouden oplopen staat buiten kijf. Na een prima start met drie overwinningen op rij kan het kwartje ook wel eens de verkeerde kant opvallen. En dat deed het dan ook. De eerste korte reactie van de verliezende trainer Thomas Duivenvoorden was illustratief. ,,Een onnodige nederlaag.” Niet meer en niets minder.

De enkelingen die wel getuige mochten zijn van het duel tegen de Jodan Boys hebben in ieder geval een leuke wedstrijd gezien. Twee teams die aanvallend voetbal wilden spelen. De gasten uit Gouda demonstreerden dit al snel na de acquitstoot met enkele gerichte acties richting het Katwijkse hok, maar deze leverden geen rendement op. Er ontspon zich een duel waarin de gastheren vanwege het vroege druk zetten van de bezoekers niet konden domineren.

Balans in evenwicht op het middenveld waar de geblesseerde spelmakers Brian Thong en Julian Dobbe ontbraken. De beide defensies stonden als een huis en veel doelrijpe kansen deden zich derhalve niet voor. Het was vanuit een standaardsituatie waaruit de Boys de leiding namen na een slim genomen vrije trap. Yusri el Kandroussi kwam hierna als winnaar tevoorschijn en schoof beheerst de 0-1 langs Yannic Augustinus. Enkele mogelijkheden om voor de thee alsnog langszij te komen gingen teloor waaronder een schot van Dennis Bakker dat rakelings over de kruising vloog.

De eerste fase na de rust kenmerkte zich door een gedreven thuisclub die op zoek ging naar de gelijkmaker. Schoten van Maarten Reyneveld en Bakker konden sluitpost Roy Rondeltap (ex-Noordwijk) echter niet in verlegenheid brengen. Het lichte overwicht leverde geen resultaat op en het duel kon alsnog alle kanten op. De beste mogelijkheid om de Vogels langszij te schieten was voor Reyneveld maar –voorheen trefzeker- miste hij dit keer de scherpte. Een op dat moment verdiende gelijkmaker bleef uit en oude voetbalwetten deden weer opgeld. Als je zelf niet scoort…….. enfin je kent het wel.

En dat deed Jodan Boys dan ook. Na een scherpe uitbraak en dito voorzet van Jordi Tuithof kopte Stefan den Horder het leer snoeihard via de onderkant van de lat in de Vogelkooi. Met nog een minuut of tien op het uurwerk leek de strijd hiermee te zijn gestreden. De thuisclub haalde nog alles uit de kast om een anschlusstreffer en mogelijk meer te realiseren maar de enkele mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld. Aan de overzijde trof Yusri el Kandroussi kort voor het scheiden van de markt nog de lat. Een 0-3 zou overigens wel erg geflatteerd zijn geweest na een leuke wedstrijd waarin de thuisclub te weinig kreeg tegen een prima tegenstander.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Schonenberg, Verlaan, Michel, Driebergen, Bakker, Tjin-Asjoe, Van Leeuwen, Reyneveld, Van Duijn.

Note redactie: er volgt meer over deze wedstrijd!

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read