HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen houdt het hoofd koel en neemt punten mee uit Zeeland

FC Boshuizen houdt het hoofd koel en neemt punten mee uit Zeeland

-

Eerste klasse B (zondag)- De eerste wedstrijd na de winterstop was gelijk de verste voor FC Boshuizen.In de gemeente Walcheren stond de wedstrijd tegen Vlissingen op het programma. De nummers twee tegen drie. Bij een goed resultaat zou ook nog met een schuin oog naar een ander veld worden gekeken want koploper TOGB speelde tegen de nummer vier TAC’90.  De ploeg van trainers Marcel IJzendoorn en Ronald van Wattum stond in het Zeeuwse haar mannetje, en stapte uiteindelijk met een 1-4 overwinning van het veld.

Na driekwart van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat de winst zo afgetekend zou worden, echter de tijdelijke onderbreking en de directe veldverwijdering van een der Zeeuwen was mede debet aan de grote uitslag. Dik verdiend overigens, want FC Boshuizen was heer en meester en de thuisploeg bijzonder effectief want de eerste kans was ook gelijk raak.

Voordeel van verslaggever zijn bij LAV is dat je nog wel eens ergens komt. Kon uw razende reporter op zaterdag nog op de fiets naar Hoogmade, nu was er een busreis van een kleine twee uur voor nodig om op de plaats van bestemming te komen. De Leidse ploeg begon voortvarend want na tien minuten spelen, kopte Tommy Sinteur bij de tweede paal de bal geplaatst over de keeper heen in het doel. Dit na een uitstekende voorzet van Younes Seghrouchni. Een paar minuten later was het dezelfde aangever, maar kwam Gerson Pisas een haarlengte te kort om succesvol te zijn.

Halverwege de eerste helft was er het eerste schotje, maar voor de rest was het erg magertjes wat de thuisploeg liet zien. Een paar minuten voor rust ging Pisas er alleen vandoor en werd ten koste van een gele kaart onreglementair gestuit. Het feit dat hij voor velen alleen op de keeper afging was reden voor twijfel over de kleur van het kartonnetje, de vrije trap leverde niets op. En omdat ook nogmaals Pisas en Mike Bekooij het net niet vonden, werd met een minimaal verschil de rust bereikt.

De Leidenaren kwamen wederom uitstekend uit de kleedkamer en hadden binnen een minuut de voorsprong moeten verdubbelen. Sinteur wist na een prima voorzet van Michael Owel het doel vanaf een meter of vijf helaas niet te vinden. Hierna had Ismael Adsalmis de 0-2 op zijn schoen, zijn lob werd net door doelman Matthew Lentink onder de lat uit het doel getikt.

De eerste beste kans voor de gastheer was halverwege de tweede helft wel meteen raak. ‘Zaalvoetballer’ Nicky van Merrienboer kapte zich heel handig vrij en liet Dennis Hendriks kansloos. Toch wel een domper voor de Leidse ploeg. Vlak hierna volgde het meest besproken voetbalmoment van dit weekend waarbij een huis-tuin-en keuken overtreding van Sjoerd Winkelman uiteindelijke ontaardde in iets onvriendelijks. Beelden zijn ondertussen al via diverse social media getoond, waarschijnlijk vanavond ook nog bij diverse televisieprogramma’s. Uw verslaggever zal hier verder ook niet al te veel op ingaan maar oordeelt u zelf. Het lijkt mij duidelijk dat het gedrag van een aantal spelers zeker niet op een voetbalveld thuishoort. Het is aan de KNVB (of/en club) om hier passende maatregelen tegen te nemen.

Feit was wel dat de thuisploeg met een man minder op het veld stond en dit bleek achteraf niet ongunstig te zijn geweest voor de blauw-gelen. De ploeg was heer en meester, kreeg vanuit het niets een doelpunt tegen en dan is het altijd afwachten wat dit met mentaal met een ploeg doet. Het was vlak na de onderbreking Owel met een assist waarbij Pisas goed voor zijn man kwam en met de punt van zijn schoen de voorsprong op de borden schoot. Invaller Cristian Cabrera Ortega bracht het verschil even later op twee en Sohrab Safi maakte vanaf de strafschopstip geen fout en bepaalde de eindstand op 1-4.

,,Ik ben trots op mijn mannen. Vooraf had ik al op het bord gezet dat er vandaag maar één ding belangrijk was en dat was winnen. Je hebt de wedstrijd zelf gezien, wij waren heer en meester en de gelijkmaker kwam ook echt uit de lucht vallen en dan moet je altijd afwachten of een wedstrijd niet kantelt. Na de tijdelijke onderbreking hebben de gasten het fantastisch opgepakt en laten zien dat er maar één ploeg recht had op de overwinning en dat waren wij”, aldus een trotse coach IJzendoorn na afloop.

Een verdiende overwinning voor FC Boshuizen en dat maakte de lange terugreis een stuk aangenamer. Een compliment aan de ploeg dat ze het koppie er bij hebben weten te houden en zich niet gek hebben laten maken door de ambiance en omstandigheden. Een compliment ook aan het adres van trainer IJzendoorn. Tijdens de onderbreking drukte hij zijn ploeg op het hart om geen gekke dingen te doen, geen openstaande rekeningen te vereffenen en gewoon te blijven voetballen, ook als men onverhoopt op achterstand zou komen. Koploper TOGB verspeelde twee punten en staat inmiddels weer binnen bereik wetende dat zij aankomend weekeinde naar het sterke Spartaan’20 moeten.

Kennelijk heeft uw verslaggever wel wat weg van de trainer van FC Boshuizen want toen hij na afloop van de wedstrijd de warmte in de kantine opzocht werd hij belaagd door een aantal verhitte Zeeuwen. Zij dachten met de trainer te maken te hebben, maar zegt u nou zelf ik ben toch een stuk knapper?

VC Vlissingen – FC Boshuizen 1-4 (0-1) 10. Sinteur 0-1, 68. Van Merrienboer 1-1, 80.Pisas 1-2, 87. Cabrera Ortega 1-3, 89. Safi 1-4. Scheidsrechter Westenbroek.

Opstelling VC Vlissingen : Lentink, Krezo, R. Roemerato, Pattinama, vd Hemel, Azzanagui, Merrienboer, De Rijke (40. Van den Berg), Weeda (75. Kiran), M. Roemeratoe, Braafhart.

Opstelling FC Boshuizen : Hendriks, Winkelman, Owel, Neuteboom, Zenzen, Sinteur (88. Van Gils), Safi, Adsalmis (64. Goodett), Seghrouchni, Bekooij (85. Cabrera Ortega), Pisas.