HomeBekerFC Boshuizen voelt zich thuis op vers Valkenburgs kunstgras

FC Boshuizen voelt zich thuis op vers Valkenburgs kunstgras

-

Districtsbeker, groep 1, poule 1- FC Boshuizen had zaterdag de eer om als eerste opponent van Valken ‘68 op het fonkelnieuwe Valkenburgse kunstgras te mogen fungeren. Het veldspel van de technisch vaardige Leidenaren kwam op de nieuwe ondergrond goed tot zijn recht en de Kadebewoners vertrokken met een verdiende zege van ’t Duyfrak (0-3).

Door het resultaat van de andere wedstrijd in deze poule (RCL-Foreholte: 2-2 ) zijn de mannen van Roberto Escudero al na twee wedstrijden verzekerd van plaatsing voor de volgende KNVB-bekerronde.

FC Boshuizen, met de twee meest in het oog springende aanwinsten Omar Hamdi ( Katwijk) en Martin van Eeuwijk (Quick Boys) in de basis, voelde zich op het verse hoofdveld al snel als een vis in het water. De bezoekers lieten het balletje lekker rondgaan en het veldoverwicht werd na ruim tien minuten spelen in klinkende munt omgezet. Nadat Valken ’68-keeper Ruben van der Does nog een vrije trap van Van Eeuwijk uit de kruising kon ranselen, was het niet veel later toch raak voor de Sleutelstadbewoners. Routinier Van Eeuwijk showde op de rechtervleugel zijn nog steeds aanwezige brille en was met een demarrage de Valkenburgse defensie te snel af. Voor Frank van Gils was het vervolgens een koud kunstje om van dichtbij de 0-1 binnen te schieten.

Niet veel later had Robbin van Dijk, na een zeer fraaie steekpass van Marc Langeveld, de gelijkmaker op de schoen, maar FC Boshuizen-doelman Mohamed Zlaoula kon redding brengen. Na ruim een kwartier spelen verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Van Eeuwijk lanceerde jongeling Younes Bouhamed, één van de grootste talenten uit de Leidse regio, waarna de snelle spits vanaf de rand zestien de bal langs Van der Does (0-2) joeg. Niet veel later leek Rody Redel voor de aansluitingstreffer te gaan zorgen, maar zijn knappe afstandsschot stuiterde via de kruising en de doellijn net niet in het Leidse doel.

Na rust, met veel wisselingen aan beide kanten, was de wedstrijd meer in balans en alleen een doelpunt van Gerson Pisas (0-3), op aangeven van Bouhamed, zorgde nog voor wat opwinding bij de toeschouwers.

Hamdi keek na afloop terug op de wedstrijd én op zijn eerste weken bij zijn nieuwe club:,, We speelden een prima eerste helft, zo’n mooi kunstgrasveld ligt ons wel. Na rust was het minder en hadden we moeite om onder de druk uit te komen. Ik denk dat we een goede spelersgroep hebben met de juiste mix van jeugd en ervaring. Het is voor mij moeilijk om te voorspellen hoe we het in de competitie gaan doen. Ik ken de eerste klasse zondag niet, maar ik zie de start van de competitie (op 20 september bij CVV Zwervers, SN) met vertrouwen tegemoet’’, aldus de ervaren verdediger.

Valken ’68-keeper Van der Does over het treffen met FC Boshuizen: ,,De eerste helft was ondermaats van onze kant, alhoewel we zelf ook twee goede mogelijkheden hadden om te scoren. FC Boshuizen heeft natuurlijk een goede ploeg, we zullen komend seizoen in de eerste klasse wel vaker van dit tegenstanders treffen. Het is jammer dat we door blessures steeds in wisselende formaties moeten spelen. Als ploeg ben je in de voorbereiding ook op zoek naar vastigheid. De competitie begint pas over twee weken, maar de wedstrijd van vandaag heeft ons in ieder geval wat leerpunten opgeleverd’’, aldus de Valkenburgse doelwachter.

Opstelling Valken ’68: Van der Does, Smit (58. Arikan, 80. Roorda), Van Duijvenvoorde, Van Egmond (46. De Lange), Blom, De Mooij, Ravensbergen, Redel, Van Dijk, Langeveld, Van der Bent

Opstelling FC Boshuizen: Zlaouia, Hamdi, LIbbenga (29. Suarez), Elshot, Pisas, Atif (77. Kapata), Van Gils, Bouhamed, Zenzen, Maatoug (60. Cabrera Ortega), Van Eeuwijk (60. Dasburg)

Valken ’68 – FC Boshuizen 0-3 (0-2). 11. Van Gils 0-1, 17. Bouhamed 0-2, 84. Pisas 0-3. Scheidsrechter: De Witte