dinsdag, januari 31, 2023
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC BoshuizenTwee tevreden trainers bij FC Boshuizen-UVS

Twee tevreden trainers bij FC Boshuizen-UVS

-

Op papier was dit een wedstrijd waar de liefhebber van gaat likkebaarden:  FC Boshuizen heeft sterke ambities om te promoveren naar de hoofdklasse en UVS doet niets liever dan een stapje hogerop te gaan richting de eerste klasse. Beide clubs hebben ook de selecties om de hoge verwachtingen waar te maken. Die kwamen niet helemaal uit hoewel er bij vlagen knap werd gevoetbald, spektakel bleef echter uit. Uiteindelijk trok de thuisploeg met 2-1 aan het langste eind.

UVS trainer Patrick van Dullemen had af en toe een goed spelende blauwwitte ploeg gezien, maar er waren ook punten waar nog aan geschaafd moet worden. Met een lach: ,,Gelukkig maar, want anders heb ik geen werk.” En serieus: ,,We moeten vanuit de organisatie druk zetten en dat lukte zeker in de eerste helft niet helemaal. Dan ontstaan er te grote ruimtes.  In de rust hebben we het erover gehad en in de tweede helft ging het ook beter. Dat blijft een punt van aandacht. Pluspunt is dat je tegen goede ploegen als Rijnvogels of Boshuizen spelers gedoseerd kunt brengen die weerstand aan het opbouwen zijn zoals Mart Spierdijk of Jim Brugman. Beiden komen terug van een zware blessure. In tegenstelling tot Spierdijk is Brugman nog jong en krijgt vandaag tegenstand van echte kerels, een leerproces ja.”

Waar de trainer van de ploeg uit de Kikkerpolder ongetwijfeld van genoten zal hebben is het wonderschone doelpunt van Thom de Vries. De spits lobde de bal halverwege de helft van Boshuizen ongemeen fraai over de ver voor zijn doel staande goalie van de thuisclub. Dat was op dat moment een meer dan verdiende gelijkmaker. In de eerste helft had Younes Bouhamed ook al op fraaie wijze de score geopend. De bal zeilde, gedragen door de wind, tot ieders verbazing in de verre kruising. Uiteindelijk liet Frank van Gils de 2-1 aantekenen, maar ook de winnende coach Roberto Escudero keek verder dan het resultaat. ,,Ik wilde zoveel mogelijk jongens minuten geven, vandaar dat er maar drie dezelfde spelers startten als tegen SJC afgelopen dinsdag. Ik hanteer geen strikte scheiding tussen O23, het tweede en het eerste. Het is een grote groep waar ik mee train en uit wil en kan putten. Zo creëer ik meer eenheid en binding met de club en iedereen kent onze speelwijze zo.”

Vervolgend: ,,Richting de wedstrijd kijk ik welke specifieke kwaliteiten we nodig hebben. We speelden ook vandaag tegen een sterke ploeg die de ruimtes klein maakt. Dat vraagt om voetbalvaardigheden die niet iedereen (nog) heeft. Daar hebben we in de oefenserie mooi aan kunnen werken, heel goed, want ik verwacht dat in de competitie veel clubs ook zo tegen ons zullen spelen.”

Met FC Boshuizen en UVS heeft Leiden twee puike voetballende ploegen die ongetwijfeld nog zullen groeien dit seizoen.

FC Boshuizen-UVS 2-1 (1-0). Bouhamed 1-0, De Vries 1-1, Van Gils 2-1.

Basisopstelling FC Boshuizen: Sagar Lal, Zenzen, Voorn, Omar Hamdi, Owel, Ilias Hamdi, Shabani, Matoug, Pisas, Halou, Bouhamed.

Basisopstelling UVS: Kloos, Verlaan, Van Kempen, Spierdijk, Van der Weijden, Can Ertem, Seghrouchni, De Vries, Van Vliet, Adima, Geus.

Meer nababbel:

Begin april 2019 raakte Mart Spierdijk ernstig geblesseerd. Een operatie en een lang revalidatietraject verder maakte hij nu de eerste speelminuten bij UVS. ,,Dinsdag tegen Rijnvogels een helft en nu tegen Boshuizen. Het gevoel weer op het veld te staan is onbeschrijflijk mooi en nog wat onwezenlijk. Ik ben er dus bijna 16 maanden uit geweest he. Zonder corona had ik eerder mijn opwachting kunnen maken. Ik werd vandaag uit voorzorg gewisseld, maar moet langzaam langer gaan spelen. Vandaag was het met volle teugen genieten.”

Van Dullemen is zeer in zijn nopjes met de terugkeer van Spierdijk: ,,Iedereen heeft het maar over het verlies van Sven Verlaan, maar met een fitte Mart heb ik een meer dan waardige vervanger in de defensie. We gaan hem wel voorzichtig brengen en forceren niets.” De trainer kreeg ook met een tegenslag te maken: Boris Möller bleek bij de wedstrijd tegen FC Rijnvogels zijn kuitbeen te hebben gebroken en loopt inmiddels in het gips. Van zelfsprekend wenst leidenamateurvoetballen hem een rappe terugkomst op de velden.

Foto’s: Jan van der Lubbe (morgen meer!!)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read