Hoofdklasse A (zaterdag)- De Rijnvogels zijn niet uitgeslapen uit de winterslaap gekomen. Leek na drie nederlagen op rij de winterstop op tijd te komen om de accu voor de tweede helft van het seizoen op te laden, de adempauze heeft de Vogels blijkbaar geen goed gedaan. In een tamelijk bloedeloze wedstrijd leek er geen winnaar te komen en dit duel verdiende deze ook niet. Dat uiteindelijk de thuisclub kort voor het scheiden van de markt alsnog aan het langste einde trok was een domper voor de Katwijkers. Een persoonlijke fout in de defensie werd noodlottig en Adam El Fazazi voltrok van dichtbij het vonnis.

FC Rijnvogels ging in een zeer gewijzigde formatie van acquit. Kevin Wijmer en Arie de Vreugd (geblesseerd) en Ricardo de Vlugt (geschorst) keken vanaf de zijlijn toe. Arno Dijkstra kan ook nog geen speelminuten maken en Jaap van Duijn, Max van Steen en Jesse Driebergen begonnen op de bank. Het trio zou in de loop van de tweede helft alsnog opdraven om het duel een positieve wending te geven. Zover kwam het echter niet. Weliswaar kwam er in het tweede bedrijf iets meer leven in de brouwerij maar dat was op zich niet zo verwonderlijk want in de eerste helft gebeurde er vrijwel niets behalve dan dat de laag geklasseerde thuisclub kort voor halftime twee goede mogelijkheden onbenut liet.

De lage klassering van de wit-groenen etaleerde zich duidelijk, maar de Katwijkse motor haperde ook nog steeds. Zij het dat de gelegenheidsdefensie zich aardig staande hield tot aan die fatale 85e minuut. Een zoveelste knullige tegengoal kostte de Kooltuinformatie wederom de kop.

Een eerste helft om dus snel te vergeten. Kort na de hervatting leken de bezoekers op voorsprong te komen. Dennis Bakker werd binnen de zestien tegen het (natuur)gras gewerkt en wilde zelf dit buitenkansje verzilveren bij afwezigheid van Jaap van Duijn die twee minuten later binnen de lijnen kwam. Bakker knalde echter tegen de paal waarmee deze ultieme mogelijkheid op een voorsprong teloor ging. Het zou achteraf een dure misser blijken. Ondanks de ‘verse’ krachten Van Duijn, Van Steen en Driebergen lukte het niet om meer grip op het duel te krijgen alhoewel er aanvallend meer dreiging van de Vogels uitging. Na voorzetten van Jaap van Duijn kopte Max van Steen rakelings over en raakte Yassin Kaaboni de knikker volkomen verkeerd na een vrije kopkans. Ook de thuisclub leek niet in staat om potten te breken totdat het de enige en winnende treffer in de schoot geworpen kreeg.

Opstelling FC Rijnvogels: Verkerk, Hoogerwaard, Van den Oever, Van Heiningen, Ossevoort, Thong, Slegt (68. Driebergen), Bakker, Van Leeuwen (55. Van Duijn), Van der Stoep (61. Van Steen), Kaabouni.

Na de wedstrijd sprak Remco Mentink met de onfortuinlijke Dennis Bakker, hier te beluisteren: