Home Hoofdklasse en eerste klasse FC Rijnvogels FC Rijnvogels: ‘Man meer, meters maken, mooie momenten… en winst’

FC Rijnvogels: ‘Man meer, meters maken, mooie momenten… en winst’

Hoofdklasse A (zaterdag) – De derde wedstrijd starten in dezelfde opstelling na een eerdere nederlaag tegen AZSV en een knappe uitzege op koploper DHSC, wat zou het trainer Jimmy Simons en zijn jongens vandaag opleveren tegen het laaggeplaatste FC ’s-Gravenzande? Tien punten minder dan de roodwitten en met plek vijftien in de gevarenzone, wetende dat thuis ook met 0-1 was verloren, bleek al rap dat de Westlanders de huid duur zouden verkopen.

Met als meest opvallende spelers de immer opstomende Samet Dag, de balvaardige Patrick Triep en de grote, massieve, altijd aanspeelbare centrumspits Yuri Westhoff leek het met zijn jonge tegenhanger Kevin de Jong bij FC Rijnvogels in de spits wel ‘the clash of the titans’. Fantastisch om hun duels om de bal te mogen aanschouwen. Maar het was wel Westhoff die met een doffe knal de 0-1 binnenschoot. Alles leek er op dat de carnavalspolonaise bij de thuisploeg nog in de benen zat.

Maar de terechte rode kaart voor Gijs Abbas na een klein half uur spelen, een duidelijk gevalletje neerleggen van een doorgebroken speler net buiten de zestien, deed de wedstrijd kantelen. Roy, ‘Zoef de Haas’, van Leeuwen werd voortdurend in de diepte aangespeeld waar hij voor veel gevaar zorgde. Een lekker gevoel dat met de doelpunten van hem en Romano van der Stoep met een 2-1 voorsprong de stormvrije kleedkamer kon worden opgezocht.

Toch was het weer FC ’s-Gravenzande dat na rust met een man minder het gevaarlijkste bleef. Niet meer dan terecht dat de lange David Belic uit een hoekschop de 2-2 binnenkopte. En op hoekschoppen mag zeker op De Kooltuin geoefend gaan worden, want zo laag hebben we ze  te vaak in de zestien zien belanden, te gemakkelijk om te verdedigen. Punten waren keihard nodig dus Simons bracht Jaap van Duijn, topscorer met dertien doelpunten, en de zeer lang geblesseerde Arno Dijkstra in voor de doelpuntenmakers.

De invallers zouden het verschil maken want de eerder in het veld gekomen Max van Steen, hij verving de licht geblesseerde De Jong, zag zijn schotje bij Van Duijn belanden. Zichtbaar voor alle tribuneklanten trok hij een gezicht met een blik van ‘shit, sta ik toch weer buitenspel’, tikte de bal toch door welke in het doel rolde en… de prima fluitende leidsman Wiersma wees onberispelijk naar het midden. Over de resterende speeltijd wil geen rood witte supporter het meer hebben, want de mooiste momenten werden verzorgd door de bezoekers.

Met deze 3-2 zege bleef FC Rijnvogels op plek acht met 29 uit 20 (31-28) en FC ’s-Gravenzande op plek vijftien staan met 16 uit 20 (21-36). Komende zaterdag wacht voor FC Rijnvogels in Gouda het lastige Jodan Boys dat evenveel punten heeft. Voor Simons in ieder geval een geruststellende gedachte dat hij voorin met meer gezonde spelers voor nog meer mooie rood witte momenten kan gaan zorgen.

FC Rijnvogels – FC ’s Gravenzande 3-2 (2-1). 19. Westhoff 0-1, 34. Van Leeuwen 1-1, 39. Van der Stoep 2-1, 65. Belic 2-2 en 76. Van Duijn 3-2.

Opstelling FC Rijnvogels: Verkerk, Van Heiningen, Ossevoort, Thong, Van der Stoep (73. Dijkstra), Van Leeuwen (73. Van Steen), Van den Oever, Driebergen, Bakker, De Jong (58. Van Duijn), Hoogerwaard.

Opstelling FC ‘s-Gravenzande: Koning, Van Rijn, Luijendijk, Abbas, Vermolen (57. Roodenburg), Triep (80. Boers), Koeleman, Westhoff, Van Meerten, Belic, Dag.

Foto’s: Jan van der Lubbe (er volgt nog een fotoreportage)