vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGidon Reinders Folmer volgt Hein Leliveld op bij ROAC

Gidon Reinders Folmer volgt Hein Leliveld op bij ROAC

-

Eind november 2019 heeft de huidige hoofdtrainer van sv ROAC afdeling voetbal, Hein Leliveld, te kennen gegeven dat hij volgend seizoen de opleiding UEFA A gaat volgen en derhalve niet meer beschikbaar kan zijn als trainer-coach van sv ROAC. Vanaf dat moment heeft de eersteklasser uit Oud Ade/Rijpwetering zich georiënteerd op de trainersmarkt.

Na een aantal gesprekken met verschillende kandidaten hebben zowel de spelersgroep als het bestuur van sv ROAC unaniem besloten de keuze te laten vallen op Gidon Reinders Folmer, in het bezit van het diploma oefenmeester UEFA A en afkomstig uit Haarlem.

Gidon Reinders Folmer, is na zijn voetbalcarrière -die hem onder meer langs HFC Haarlem en ARC voerde- als trainer werkzaam geweest bij BSM, Stormvogels en Alliance’22, voordat hij in maart 2018 aan de slag ging bij VV Schoten. Na afloop van het huidige seizoen zal Gidon Reinders Folmer dus de overstap maken van tweedeklasser VV Schoten naar eersteklasser sv ROAC.

Bron: Bestuur ROAC

Kort na de bekendmaking van de nieuwe trainer bij ROAC nam onze redactie contact op met de opvolger van Hein Leliveld om even kennis te maken en te spreken over zijn keuze. ,,Een en ander is kort voor de kerstvakantie gaan spelen en na drie aangename besprekingen waren we er uit. Ik heb met het bestuur en spelers gezeten en ik ben blij dat we er zo snel uitgekomen zijn. Ik was getipt door een trainer met wie ik eerder bij Stormvogels heb gewerkt, maar had de vacature ook zelf gezien en was meteen wel geïnteresseerd.”

Vervolgend: ,,Ik denk dat ROAC te vergelijken is met BSM uit Bennebroek, ook een omnivereniging, waar ik werkte. Ik geloof er zeker in om mij hier snel thuis te voelen. Het credo hier is ‘doe maar normaal’ en dat ligt mij wel. De visie van de club past bij mij, er is geen pospas en deze club is gekomen waar het nu staat omdat er degelijke en vriendelijke mensen hun best doen voor de club. Er is ook zeker potentie. In de selectie zit nog rek en er is talent bij de jeugd voor handen. Ik pas zelf graag jeugd in, dat heb ik ook jarenlang gedaan bij Alliance’22 in Haarlem. Ik had uiteraard mijn huiswerk gedaan en weet dus wat er is neergezet in de voorbije jaren. Misschien is de keurige middenmootpositie helemaal niet zo raar, maar het gevolg van hoe er gewerkt is om op een hoger niveau uit te komen. Waar dat kan, zal ik zeker ROAC gaan bekijken in de komende tijd. Het zal vast wat lastiger worden na de winterstop omdat de andere teams de kracht nu ook kennen van ROAC, maar ze hebben een grote buffer opgebouwd.”

Met Leliveld sprak Reinders Folmer nog niet. ,,Dat moment zal vast nog wel komen. Lijkt me zinvol. Ik heb enorme trek om deze uitdaging aan te gaan, maar uiteraard richt ik me na de winterstop nog wel op mijn huidige klus. Leuk om straks in deze regio met andere media te maken te krijgen dan in West I het geval is.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read