Hoofdklasse A (zaterdag) – ,,Ik begrijp er niets van want staan onze spelers vorige week met de vouw nog in de fris gewassen voetbalbroek na tien minuten met 3-0 achter bij ARC, was potverdikkie het vandaag weer raak en was het 0-2… ook weer na de eerste tien speelminuten. Nu was het zelfs tegen nummer drie, AZSV, waar we eerder uit met 1-3 wonnen, dat lijkt wel een eeuwigheid geleden. Wordt het vandaag uiteindelijk 1-2 met nog twee bloedkansen voor Japie (van Duijn, GB) en Romano (van der Stoep, GB) in de extra tijd. Anders maar snel bij de KNVB een aanvraag indienen dat we vanaf komende zaterdag pas in de elfde minuut het veld opkomen”, aldus de ietwat verontruste supporter van FC Rijnvogels na afloop van weer een verloren potje op De Kooltuin.

Dat gevoel heerste bij een ieder met rood-wit bloed in de aderen na afloop van deze thuiswedstrijd tegen de op de derde plek staande Aaltense Zaterdag Sport Vereniging waar de thuisploeg een tiende plek innam vooraf. Natuurlijk moest trainer Jimmy Simons weer puzzelen met de opstelling door blessures en een enkele schorsing. Natuurlijk ook was de voetbalentourage op sportpark De Kooltuin niet optimaal wetende dat op de gezellige tribune het Gelders accent hoorbaar de boventoon voerde. Natuurlijk was er door Simons en zijn begeleidingsteam bij de trainingen gewezen op een felle start. Maar het waren Niek te Veluwe en Michael Vaags die respectievelijk met een droog schot en een knappe kopbal uit een hoekschop binnen tien minuten de 0-2 aantekenden. De Gelderse volksgezangen waren toen zeker tot de Katwijkse gemeentegrens te beluisteren.

Jesse Driebergen scoorde kort daarop met een machtig mooie volley de 1-2 nadat hij de bal via de lat voor hem zag opduiken. Het enthousiasme en de snelheid waarmee hij met de bal onder de arm terugliep naar de middenstip wees op grootse plannen bij FC Rijnvogels. En dat was verder de hele eerste helft te merken. Een inzet die hartverwarmend was, er werd voor elke bal gestreden met een jonge Kevin de Jong in de spits die aan de Nico Jansen van FC Amsterdam uit vroegere jaren deed denken. Fantastisch die inzet, sleurend, koppend en strijdend als een tank en daarom ook niets voor niets na afloop uitgeroepen door de supportersvereniging van de thuisploeg tot ‘man of the match’. Maar echte kansen kwamen er toch niet aan beide kanten.

,,Jammer dat Japie niet kon scoren halverwege de tweede helft alleen voor die doelman. En in die knotsgekke extra tijd hadden hij en Romano, die lekker inviel trouwens, ook geen geluk bij twee ultieme doelpogingen. Volgende week zaterdag maar beter dan”, sprak de supporter terwijl hij de gezelligheid van de warme kantine maar ging opzoeken.

FC Rijnvogels bleef zo tiende met 23 uit 18 (26-25) waar AZSV ook derde bleef met 34 uit 17 (31-18). Komende zaterdag gaan de rood-witten naar v.v. DHSC, de koploper met 38 uit 18. Dan maar na elf minuten beginnen met spelen? LeidenAmateurVoetbal gaat het zeker volgen, maar wel vanaf het eerste fluitsignaal.

Met dank aan Piet van Kampen voor de foto’s.

FC Rijnvogels – AZSV 1-2 (1-2). 5. Te Veluwe 0-1, 6. Vaags 0-2 en 11. Driebergen 1-2. Scheidsrechter: Groenewegen.

Beluister hier nog een interview van Jaap Kloos, van mediapartner RTV Katwijk, met flankspeler Jaap van Duijn: