FC Boshuizen is al jaren de hoogst spelende club van Leiden en inmiddels een stabiele eersteklasser die over het algemeen jaarlijks wel meedoet om de prijzen maar de stap naar de hoofdklasse blijkt een lastige horde. In het seizoen 2013-2014 was het dan uiteindelijk zo ver, echter binnen een seizoen bevond men zich weer in de eerste klasse en het mag duidelijk zijn wat het doel van de club nu is. Het is en blijft rumoerig aan de Kade. Voetbal Vitaal maar ook de perikelen met de gemeente wat betreft de Topsporthal houdt de gemoederen al enige tijd bezig, des te knapper is het hoe de club zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft qua ledenaantal maar ook op bestuurlijk niveau. De club lijkt klaar voor een stapje hoger op, er staat een uitstekende selectie waarvan de 33-jarige Mo Zenzen (op de foto tegen UVS in voorbereidingsduel) al jaren deel uitmaakt en LeidenAmateurVoetbal ging dan ook het gesprek met deze aardige en sympathieke speler aan.

,,De voorbereiding verliep vrijwel vlekkeloos voor ons als team ondanks dat vrijwel iedereen nieuw is bij de club. Oefenpotjes gingen lekker en de bekerpoule hebben we met gemak doorlopen. Voor mij was het wel weer helemaal op nul beginnen en ik heb me moeten bewijzen dat ik behoor tot de basisspelers.”

In de praktijk zegt een goede voorbereiding niet altijd wat, zo ook bij de geel-blauwen. ,,De eerste competitiewedstrijden zijn zwaar tegengevallen, op de laatste tegen DHC dan na. Wij hadden het moeilijk omdat wij tegen teams speelden die zich helemaal ingroeven en onszelf niet beloonden ondanks de vele kansen die wij creëerden. Wij hebben ons goed herpakt in de laatste wedstrijd voordat het voetbal weer stil viel. Tegen DHC werden de kansen wel benut en werd er uiteindelijk vrij gemakkelijk met 1-4 gewonnen.”

FC Boshuizen stond de afgelopen seizoenen onder leiding van Marcel IJzendoorn (vertrokken naar SJC, AK). Van Lugdunum kwam Roberto Escudero over en Zenzen is uitermate positief over de nieuwe trainer. ,,Roberto is een goede trainer voor een club als FC Boshuizen. Zeker ook gezien zijn verleden bij de club. Daarnaast is hij jong, ambitieus en wat ik heel belangrijk vind is dat hij eerlijk, rechtlijnig en duidelijk is. Recht is recht en krom is krom en het maakt niet uit wie je bent of waar je hebt gespeeld. De trainingen zijn intensief wedstrijdgericht en tactisch heel sterk. En hij laat veel ruimte over aan het team voor eigen inbreng.”

Als uw verslaggever vraagt naar verbeterpunten voor zowel het team als voor hemzelf volgt een duidelijk antwoord. ,,Qua team denk ik dat wij sterker moeten worden in het geduld opbrengen om de wedstrijd open te breken. Wij zijn te gehaast op zoek naar de overwinning waardoor wij uiteindelijk het deksel op de neus krijgen. Kijk ik naar mezelf, er is altijd ruimte voor verbetering maar ik denk dat ik vooral iets rustiger aan de bal moet worden. Dit omdat ik best wel veel mee doe in de opbouw en aanval. Ik sta heel hoog als rechtsback en moet er best vaak overheen omdat we toch dominant voetbal willen spelen. Helaas door de coronacrisis heb ik er een hard hoofd in dat er nog gevoetbald gaat worden dit jaar maar ik hoop wel dat we dit seizoen gewoon kunnen uitspelen, al is het een halve competitie.”

De Leidenaren beschikken over een sterke selectie, met veel individuele kwaliteiten en ondanks een stroef begin moet een plek binnen de top drie mogelijk zijn. De stand zegt op dit moment niet zoveel, de top twee bestaande uit Hillegersberg en Zwervers stond vorig seizoen in de onderste regionen en de competitie is pas vier speelronden onderweg.  ,,Met dit team moeten we kunnen promoveren en daar ga ik ook wel een beetje vanuit. Het zou voor mij dan ook een mogelijke mooie afsluiter kunnen zijn. Of ga ik dan toch stiekem nog even een jaar hoofdklasse meepakken? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik nog super veel plezier heb in het voetbal en de mensen eromheen. Zolang het nog kan en mijn lichaam werkt mee ben ik nog op de velden terug te vinden.”