Eerste klasse A (zaterdag)- Geheel onverdiend was het ook weer niet, maar Voorschoten’97 had best een puntje mogen overhouden aan het duel met Zwaluwen’30. De ploeg uit Hoorn won met 0-1 en daarmee bleef de ploeg van Theo Ducaneaux op een punt steken die vorige week werd opgehaald op bezoek bij Die Haghe.

Er zijn van die wedstrijden die laat op gang komen. Het publiek wil vermaakt worden met kansen en doelpunten, maar beide teams kregen het geruime tijd niet voor elkaar om bressen te slaan. Daarmee is niet gezegd dat het duel gezapig was, want voetballende intenties waren er weldegelijk over en weer. Van Voorschoten’97 is dat bekend, maar de gasten lieten zien eveneens over meer dan modale spelers te beschikken.

Bij de thuisploeg ontbraken onder meer nog Peer van Paasen en Benjamin Beumer. Zij zijn aan het terugkomen van blessures. Voor Ducaneaux viel er alsnog genoeg te kiezen gezien de breedte van zijn selectie. Drie van de vier nieuwelingen van buitenaf kregen een basisplaats.

Pas na ruim twintig minuten kregen de bezoekers de eerste gelegenheid om te scoren. Pieter Koopman als spits gepositioneerd met het rugnummer 3 werd in deze situatie afgevlagd. De speler beklaagde zich dat er een overtreding op hem zou zijn gemaakt en dat hem een scoringsmogelijkheid was afgenomen. Even later dook de puntspeler andermaal op voor Stephan van der Niet, maar de doelman hoefde niet in te grijpen. De sterk spelende Sem Simonis voorkwam een grote kans met prima verdedigend werk.

 

Ook het derde gevaar kwam van Zwaluwen, maar opnieuw ging de vlag omhoog tot onvrede van de gasten. Daarna toonde Simonis zich nog eens de baas en zo bleef de blanco score op het bord staan. Daarna kreeg Voorschoten’97 wat schietkansen, maar de pogingen konden Dirk Bakker niet verontrusten. De 0-0 tussenstand was wel in lijn met de onderlinge verhoudingen, hoewel Zwaluwen’30 op punten voor zou hebben gestaan bij een jurysport.

Even na de rust dook Thom Wijnalda op in het vijfmetergebied, maar zijn inzet werd gekraakt door een verdediger. De grootste kans volgde aan de overkant. Na een slippertje van Steven Knijnenburg bediende Gani Meholli Koopman. Van dichtbij schoot de aanvaller over.

Het duel werd levendiger en ook Voorschoten’97 ging zich nadrukkelijker in de frontlinie melden. Ronnie Verplancke schoot een bal vanuit een lastige positie over en Nick Guijt maaide een keer over de knikker heen. Jim van der Krogt punterde op de doelman van de ploeg uit Hoorn. De thuisploeg leek het duel in handen te krijgen, maar juist op dat moment werd het 0-1. De ingevallen Joost Feld kreeg de treffer op zijn naam, maar de bal werd onderweg nog wel aangeraakt door een Voorschotenaar.

 

Ducaneaux bracht met Chris Guijt en Melle Rekvelt verse spelers met de bedoeling om de gelijkmaker eruit te persen. Rekvelt kreeg al snel een kans, maar had teveel tijd nodig om zijn invalbeurt met een goud randje te bekronen.

Daarna pompte Voorschoten’97 nog wat ballen de zestien in met de moed der wanhoop, maar de gewenste gelijkmaker bleef uit. En zo verloren de groen-gelen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Een nederlaag die te vermijden was geweest gezien de onderlinge verhoudingen.

Simonis: ,,We zaten eigenlijk goed in de wedstrijd en leken in de buurt te komen van een voorsprong. Helaas viel het doelpunt aan de andere kant. Daarna moesten we een spel gaan spelen dat niet zo bij ons hoort. Jammer dat de gelijkmaker uitbleef. Man of the Match? Ach, ik deed mijn plicht. Ik had liever minimaal een puntje gehaald met de ploeg.”

Voorschoten’97-Zwaluwen’30 0-1 (0-0). 74. Feld 0-1. Scheidsrechter: Bogards.

Voorschoten’97: S.van der Niet, Simonis, Hogenboom, Knijnenburg, Hopstaken, J. van der Niet, Verplancke, Van der Krogt, N.Guijt (65. Rekvelt), Wijnalda, De Roode (65. C.Guijt).

Beluister hier nog een interview met de trainer van Voorschoten’97: