Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsFC Rijnvogels boekt simpele overwinning tegen tandeloos SJC

FC Rijnvogels boekt simpele overwinning tegen tandeloos SJC

-

Waar het merendeel van de amateurploegen uit de hoogste regionen al toe is aan de vijfde of zesde oefenwedstrijd speelde FC Rijnvogels, vanwege een aantal corona gevallen, zaterdagmiddag op een winderig sportpark De Kooltuin pas de derde wedstrijd van de voorbereiding. Na een gelijkspel tegen RKAVV (2-2) en een overwinning tegen UVS (0-1) trad de ploeg van coach Thomas van Duivenvoorden aan tegen zondag hoofdklasser SJC uit Noordwijk.

Trainer Van Duivenoorden wil dit jaar dominant voetbal spelen waarbij hoog tempo draaien en initiatief nemen kernbegrippen zijn. Deze spelintentie was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk waarneembaar en betaalde zich binnen 30 seconden(!) al uit. Na een vlot lopende aanval vond spits Maarten Reyneveld het net. Met hoge druk op de helft van de tegenstander probeerde FC Rijnvogels het spel van de tegenstander te ontregelen.

SJC had hier zienderogen moeite mee waardoor de wedstrijd voor een groot deel op de helft van de Noordwijkers plaatsvond. Ondanks het veldoverwicht wist FC Rijnvogels na een stormachtig begin weinig kansen te creëren. Naar gelang de wedstrijd vorderde werd het veldspel wat slordiger. In de 25e minuut dacht SJC op gelijke hoogte te komen, echter de bal belandde op de paal. In plaats van het incasseren van de gelijkmaker verdubbelde FC Rijnvogels de score. Andermaal was het Reyneveld die op de juiste plek stond en de bal simpel in het doel kon schuiven. Met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust ingaan zou recht doen aan de verhouding op het veld. Echter door een fout in de Katwijkse defensie wist SJC vlak voor rust te marge te verkleinen tot één. Martijn van Trigt, overgekomen van ROAC, pakte het cadeautje uit en liet keeper Yannic Augustinus kansloos (2-1).

Het spelbeeld in de tweede helft was gelijk aan dat van de eerste helft. FC Rijnvogels probeerde met een verzorgde opbouw van achteruit de zijkanten aan het werk te zetten en van daaruit gevaar te stichten. Iets wat het publiek wel kon waarderen. ,,Het is fijn dat deze trainer aanvallend ingesteld is. Iets wat we het afgelopen seizoen wel hebben gemist”, was een citaat van een willekeurige FC Rijnvogels supporter.

Vijf minuten na rust resulteerde het aanvallende voetbal in een strafschop. Vanaf de elf meter stip kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans de marge terug te brengen op twee doelpunten. Romano van der Stoep schoot de bal echter te zacht in waardoor keeper Kevin Schelvis de bal kon stoppen. In de 54e minuut lag de bal wederom op de penaltystip. Dit keer stond goalgetter Reyneveld achter de bal. Met een flinke streep liet hij keeper Schelvis kansloos (3-1).

Na 65 minuten bracht trainer Van Duivenvoorden tien nieuwe spelers in het veld. Alleen keeper Augustinus bleef staan. Ondanks de vele wissels bleef het spelbeeld onveranderd. Het slotakkoord kwam wederom van Katwijkse kant. Dennis Bakker schoot de bal keurig in de verre hoek. Een marge van drie doelpunten deed recht aan de veldverhouding.

Na de wedstrijd toonde trainer Van Duivenvoorden zich een tevreden man. ,,Het dominant spelen wordt steeds iets beter. Hier kunnen we verder mee. We proberen van achteruit verzorgd voetbal te spelen en bij balbezit tegenstander hoge druk te zetten.”

FC Rijnvogels – SJC  4-1 (2-1). 1. 1-0 Reyneveld, 34. 2-0 Reyneveld, 44. 2-1 Van Trigt, 54. 3-1 Reyneveld, 81. 4-1 Bakker.

Basisopstelling FC Rijnvolgels: Augustinus, Van den Oever, Wijdenbosch, Thong, Tjin Asjoe, Driebergen, Van der Stoep, Reyneveld, Schonenberg, Dobbe, Van Leeuwen.