donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC gaat af door de zijdeur bij TOGB

ROAC gaat af door de zijdeur bij TOGB

-

Eerste klasse B (zondag)- ,,Dit was ROAC onwaardig. TOGB mag dan wel koploper zijn, maar het is geen superploeg. We zakten bijna met z’n allen door het ijs met een 6-0 nederlaag tot gevolg.” Verdediger Jacco den Hollander windt er allerminst doekjes om. ,,Thuis hielden we ze op 0-0 en hadden in de slotminuten zelfs kunnen winnen. Dat was een wedstrijd met een nimmer aflatende strijd van onze kant. Dat elan moeten we weer terug vinden in de resterende wedstrijden, anders wordt het nog een moeilijke eindfase van de competitie.”

Een klein half uurtje hield de ploeg uit Rijpwetering het vol, maar twee doelpunten in korte tijd, van de toch gehavende opponent, door slordigheden maakten er een verloren wedstrijd van. ,,Onze trainer Hein Leliveld hield ons in de rust voor dat een 2-0 stand nog niet fataal hoefde te zijn als we snel de aansluitingstreffer zouden maken. In plaats daarvan maakte TOGB de derde en onze koppies gingen hangen. De strijdlust die onze kracht moet zijn ontbrak. Dat het bij zes tegendoelpunten is gebleven is te danken aan onze doelman Casper van der Geest, die onze Dammes van der Poel verving. Hij keepte een prima wedstrijd en beperkte de schade.”

Begon ROAC nog zo goed in de eerste klasse, inmiddels is de klad er danig ingekomen. Na de winterstop werden de vier wedstrijden verloren. Direct degradatiegevaar is er nog niet, maar het wordt wel oppassen geblazen. Volgende week staat de wedstrijd tegen VUC op het programma. Den Hollander besluit: ,,Vergis je niet, VUC is een uitstekende ploeg die mijn inziens veel te laag staat. Je ziet dat ze vandaag FC Boshuizen verslaan. We zullen echt vol aan de bak moeten. Stropen we de mouwen weer ouderwets op, dan acht ik een kleine zege echter zeer goed mogelijk.” Mocht dat zover komen, dan geeft het ROAC weer even lucht.

TOGB-ROAC 6-0 (2-0). 34. Weegman 1-0, 38. Gerritsma 2-0, 50. Den Uijl 3-0, 53. Zwarteveld 4-0, 70. De Kock 5-0, 86. Steerneman 6-0.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read