woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC raakt na ruim anderhalf jaar ongeslagen thuisstatus kwijt

ROAC raakt na ruim anderhalf jaar ongeslagen thuisstatus kwijt

-

Eerste klasse B (zondag) – Het was goed toeven op Sportpark Hertogspark, onder een winterzonnetje keek het talrijke publiek uit naar, met een beetje goede wil, een subtop duel in de eerste klasse. Het was dan wel een duel tussen de nummer zeven en vijf van de ranglijst, maar het verschil met nummer twee FC Boshuizen was vooraf maar 4 punten.

De bezoekers uit Rotterdam-Zuid startten voortvarend en het was vooral de rappe rechtsbuiten Raygivano Dompig die een paar keer gevaarlijk doorkwam en voor gevaar zorgde. Gezien zijn leeftijd zou hij het volgende groeibriljantje kunnen zijn die de bezoekers voortbrengen. Luc Castaignos, Denzel Dumfries, Anwar El Ghazi, Bruno Martins Indi, Jetro Willems en de bij Bayern München op doorbreken staande Joshua Zirkzee hebben allemaal de jeugdopleiding bij Spartaan’20 doorlopen.

Het was geen verrassing dat ROAC na tien minuten op achterstand kwam. Een fraai schot vanaf de kruising strafschopgebied verdween in de bovenhoek en keeper Dammes van der Poel was volstrekt kansloos 0-1. De Rotterdammers bleven de betere ploeg en vooral de qua postuur en spelstijl op Hennie Meijer lijkende Rowendey Schoop zorgde voor een hoop problemen in de defensie van de paarswitten, waar in de winterstop Kevin de Jong een zware kruisbandblessure heeft opgelopen en voorlopig dus uit de roulatie is.

In het eerste half uur werden de Rippers alleen gevaarlijk door een geblokt schot van Djimmy Wagter, maar daarna treuzelde eerst Yoek Bentvelzen in kansrijke positie en werd een goed schot van Loek van As keurig gepareerd door de doelman van de bezoekers.

De 0-2 was nog mooier dan de openingsgoal. De al eerder genoemde Schoop fabriceerde een acrobatisch hoogstandje en zijn omhaal trof doel. Al vind ik Bycicle kick of Fallrückzieher beter passen bij deze treffer!

Na de rust hield Van der Poel de thuisclub in de wedstrijd door een paar goede reddingen en bleef Spartaan’20 de betere ploeg. Maar als je de promovendus iets moet nageven dan is het onverzettelijkheid en met die teamspirit drong het halverwege de tweede helft de zwartwitten terug. Sam van der Geest speelde zich knap vrij, maar de betrouwbare Delano Kortstam kon nog net redding brengen en even later kwam Bentvelzen een teenlengte tekort om de bal te stoppen en alleen op de keeper af te kunnen gaan.

De van een blessure teruggekeerde aanvoerder Freek Heemskerk: ,,We hebben verloren van een van de beter voetballende ploegen in onze afdeling en deze nederlaag is ook verdiend, maar ik had het toch nog willen zien als we de aansluittreffer hadden gemaakt. We blijven met beide voeten op de grond staan en we krijgen nu een zware cyclus, waar ieder puntje gaat tellen. We hebben nog steeds een buffer en handhaven blijft ons doel.”

Tien minuten voor tijd maakte invaller Xavier Akinrinbola aan alle onzekerheid een einde en zo werd het enigszins geflatteerd nog 0-3. En zo kwam er een einde aan een unieke reeks thuiswedstrijden waarin niet werd verloren. Aan alles komt een eind, maar de prestaties op eigen veld mogen best ingelijst worden.

Deze week valt er toch nog wat te vieren bij s.v. ROAC, want op 01 februari bestaat de omnivereniging tien jaar. Ook hier moeten de Hertogsparkbewoners het afleggen tegen Spartaan’20 want zij vieren dit jaar het honderdjarig bestaan.

ROAC-Spartaan’20 0-3 (0-2). 10.Hooi 0-1, 33. Schoop 0-2, 81. Akinrinbola 0-3.

Scheidsrechter: Van Loenen.

Opstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, Boere, De Haas, F. Heemskerk, Van der Geest, Bentvelzen, Van Trigt (80. Van Seggelen), Van As (75. D. Heemskerk), Hupkes, Wagter.

Basisopstelling Spartaan’20: Kortstam, Kapata, Wijngaarde, Gomes, Ozturk, Dompig, Azaroiali, Albertus, Curiel, Hooi, Schoop.

Must Read