zaterdag, april 20, 2024

ROAC toont twee gezichten in Gouda

-

Eerste klasse B (zondag)-Het treffen tussen de nummers acht en negen van de ranglijst beloofde een spannende ontmoeting te worden, al startte ROAC met vier punten voorsprong op de Gouwenaars. Beide ploegen waren vorige week begonnen met een nederlaag, dus de belangen waren groot op het fraaie hoofdveld van het Olympia Sportpark.

De promovendus kwam gevaarlijk uit de startblokken toen Yoek Bentvelzen, al vallend, de bal uit een scrimmage niet genoeg vaart kon meegeven. Even later hielden de talrijke toeschouwers uit Rijpwetering en Oud Ade de adem in toen Jeffrey de Haas te laat instapte, maar de leidsman wuifde de protesten van de thuisclub weg. Als Olympia gevaarlijk werd, dan was dit meestal een gevolg van goede strakke voorzetten. De in het wit geklede bezoekers kregen nog een mogelijkheid via Sam van der Geest die een slap rollertje produceerde.

De grootste kans was voor Olympia nadat Joris van den Ban alleen voor Dammes van der Poel verscheen, maar hij stiftte de bal naast mede door de goed uitkomende goalie. Na een half uur stuurde momentenvoetballer Thijs van Seggelen linksback Floris Hupkes de diepte in en hij schoot de bal resoluut hoog in de touwen (0-1). Mede door de balvaste Bentvelzen kon ROAC met een voorsprong gaan rusten. Ook de speaker kon aan de thee, want die vond het nodig om meerdere malen in te breken en zijn visie op de wedstrijd te geven. De Rippers legde weer veel energie in de wedstrijd en het is dan ook logisch dat het bestuur heeft besloten dat het de komende jaren overgaat in LED verlichting.

De gastheren kwamen feller uit de kleedkamer en de bezoekers kwamen er nog maar moeizaam uit. Tien minuten na rust schot schoot een speler van Olympia van een meter of vijf tegen de lat, iets later kon Van der Poel nog redding brengen na een fantastische solo van Hanza Mehrach met een poort en een prachtige sleepbeweging. Het was ook tekenend dat Bentvelzen de bal opeens voor zijn voeten kreeg na een fout van de tegenstander, alleen kwam zijn schot tegen de buitenkant van de paal.

Twintig minuten voor tijd kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord na weer een gevaarlijke voorzet van de ploeg uit Het Groene Hart. De bij de PABO studerende en voor twintig uur werkende onderwijsassistent Van der Poel: ,,Ik kon er niet tussen komen en ik was volstrekt kansloos op de kopbal van een meter of vijf. We hebben echt een wanprestatie geleverd in de tweede helft, helemaal als je bedenkt dat we een redelijke eerste helft hebben afgeleverd.”

Tien minuten voor tijd kreeg ROAC een makkelijk gegeven strafschop tegen aangezien Bentvelzen als een aanvaller meeverdedigde en de doorgebroken invaller Mohamed Benali licht vastpakte en de aanvaller gretig neer ging. Mehrach stuurde Van der Poel de verkeerde kant op:1-1. Helaas kon Van der Poel niet in de voetsporen van naamgenoot Mathieu treden en iets bovenaards doen. De thuisclub bleef gevaarlijk counteren en na een foute terugspeelbal van Jacco de Hollander kwam er weer een speler van Olympia voor de neus van de sluitpost van de bezoekers.  ,,Ik was te laat en raakte hem licht maar het was onterecht dat de scheidsrechter hem niet op de stip legde.” Vervolgend:,, Ik hoorde net dat de ploegen onder ons in ieder geval niet hebben gewonnen en dat is positief, want volgende week moeten we naar koploper TOGB.”

Tevens was het positief dat de speaker alleen nog bij de doelpunten van zich liet horen.

Olympia-ROAC 2-1 (0-1). 30. Hupkes 0-1, 72. Belali 1-1, 80. Mehrach 2-1. Scheidsrechter: Benlamkaddem.

Basisopstelling Olympia: Dols, Van de Berg, Karmouma, Van der Kaa, Harfterkamp, Bruning, Van den Ban, Branderhorst, Mehrach, Swets, Van de Wal.

Opstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, Boere, De Haas (87. Den Dekker), F. Heemskerk, Van der Geest, Bentvelzen, Van Seggelen (73. D. Heemskerk), Van As, Hupkes, Wagter.