Eerste klasse A (zaterdag)- Na vier speeldagen had Valken’68 de lijstaanvoerder kunnen zijn. Na de nederlaag tegen AFC volgden zeges op WV-HEDW en ZOB en op bezoek bij BOL had er meer ingezeten dan 2-2. ‘Als’ en ‘dan’ tellen echter niet en dus bleef een derde overwinning uit. Doelman Ruben van der Does liet zich uit over de tweestrijd in Broek op Langedijk.

,,Het is een goed teken dat we teleurgesteld waren na afloop. Dat zegt iets over onze wil om te winnen en wat we daar voor over hebben. Bij 1-2 hadden we moeten doorpakken en dat hebben we helaas verzuimd. Het is niet zo dat we de pannen van het dak hebben gespeeld, maar zij hebben zeker geen enorme kansen gekregen. We worden echter twee keer geklopt in standaardsituaties en dat is doodzonde.”

De eerste twee doelpunten volgden elkaar rap op. De thuisploeg nam brutaal de leiding, maar even later zorgde Marc Langeveld voor de gelijkmaker na uitstekend voorbereidend werk van Rody Redel. Voor de Valkenburgers was de 1-1 ook meer dan verdiend op dat moment. Na de pauze stond Jelmer van Egmond aan de basis van de 1-2. Langeveld werd door de verdediger bediend met een puntgave pass en de spits stak nu Redel weg, die prima afrondde. Bij het uitverdedigen ging het vervolgens mis bij de bezoekers en daardoor kon BOL op gelijke hoogte komen. Dat was op een moment dat trainer Alan Campfens ‘de 1-3 in de lucht zag hangen’.

Van der Does vervolgt: ,,Als nieuwkomer gaan wij geen rol van betekenis spelen bovenin, maar wij behoren met deze groep zeker niet bij de staartploegen. Van WV-HEDW wonnen wij en zij hebben nu een monsterscore neergezet tegen Monnickendam. AFC was een sterke tegenstander en daar konden we van verliezen. Tegen ZOB en BOL hebben we laten zien dat we deze klasse prima aan kunnen. Onze trainer vraagt veel van ons en maakt ons beter. Er is een klik met hem en dat maakt dat elke speler er vol voor gaat. Van daaruit worden er resultaten neergezet en die lijn moeten we zien door te trekken.”

Voorganger Erwin van der Nagel, jaren de betrouwbare doelman van Valken’68, heeft een waardige vervanger in Van der Does. ,,Dank voor het compliment. Erwin is de keeperstrainer en ik heb veel contact met hem. We hebben hiervoor beide aan Quick Boys en Katwijk mogen ruiken en in dat opzicht loopt ons verhaal best wel parallel. Het grote werk zeg maar heb ik wel achter mij gelaten. Ik ben inmiddels getrouwd, we hebben een kindje en ik heb het druk zat met mijn werk. Dus in die zin is Valken’68 geknipt voor mij. Ik heb het hier enorm naar mijn zin en zo is goed. Met deze groep zijn we best behoorlijk gestart en als nieuweling staan we er redelijk voor. Het zegt nog niet alles, maar het is prima dat we al zover zijn dat er na deze pot teleurstelling overheerste.”

Hopelijk is dit voor Valken’68 en de andere clubs niet voorlopig de laatste wedstrijd. ,,In Nederland hadden we eerst zeventien miljoen bondscoaches en nu lijkt het erop alsof we zeventien miljoen virologen hebben rondlopen. We moeten afwachten wat er gaat gebeuren, maar ik mag hopen dat de bal blijft rollen. Juist die buitenlucht is goed, want ook ik word er wel eens moe van om elke dag maar weer binnen te moeten zitten.”

Campfens: ,,Ik ben niet geheel tevreden. Er heeft meer ingezeten. We hebben echter te weinig gebruik gemaakt van onze vleugels en er ging teveel door het centrum. Tevens zag ik weer naïviteit in bepaalde situaties en daar hamerde ik al vaker op. Dat moet nog verbeteren.”

BOL-Valken’68 2-2. 30.Jonker 1-0, 32. Langeveld 1-1, 59. Redel 1-2, 67. Rootlieb 2-2.

Opstelling Valken’68: Van der Does, Ravensbergen(70. De Vries), Van Duijvenvoorde, Van Egmond(60. De Lange), Kuijt, De Mooij, Van Duijn, Redel, Langeveld, Zandbergen,  Arikan(70. Van Dijk).

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij