vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseRuhrgolder van de week: Bart Vonk (Voorschoten’97)

Ruhrgolder van de week: Bart Vonk (Voorschoten’97)

-

Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een regionale voetbalclub die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk biertje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold. Het kan gaan om een pechvogel, een supervrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Ook een elftal kan in aanmerking voor deze unieke uitverkiezing. Of het nu gaat om het dertiende van Voorschoten’97, het tweede van DoCoS of het achtste van Valken’68, het kan allemaal. Mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl en geef aan waarom een doos Ruhrgold ergens op zijn plaats is.

,,Dit wordt even vervelend.” Als je behandelend arts dit aankondigt kun je er zeker van zijn dat een allesverzengende pijn jouw deel zal zijn. Toen verzorger Rob Laman aan Bart Vonk vroeg even op zijn tanden te willen bijten tijdens een poging de arm van de onfortuinlijke voetballer terug in de kom te krijgen zag de stoere verdediger sterretjes. Gelukkig bracht het infuus met morfine, ingebracht door de hulpverleners van de ambulance die al snel ter plekke waren, soelaas en zat de linkerarm weer op zijn plaats. Voor Vonk zijn vertrouwde plekje weer kan innemen in het hart van de defensie is het revalideren geblazen. ,,Ik ben in ieder geval terug voor de nacompetitie”, klinkt het vol vertrouwen. We mogen dan promovendus zijn in de eerste klasse, maar voetballend behoren we tot de beteren. Oké, Poortugaal steekt er bovenuit, maar de rest? Wij kunnen met deze selectie van iedereen winnen. De aanvankelijke doelstelling ‘handhaving’ was veel te conservatief. Onze ambities, en zeker ook van onze trainer Theo Decaneaux reiken hoger.”

De lofzang van Vonk op zijn oefenmeester slaan we hier maar even over, maar feit is wel dat Ducaneaux een hecht en nauwelijks te kloppen team heeft gesmeed. ,,Klopt”, gaat Vonk verder. ,,Hij haalt het beste in ons boven. Vorig jaar zat ik hier te vaak op de bank en mijn maatje in het centrum Steven Knijnenberg was ook niet echt succesvol bij zijn vorige club. En kijk nu eens! Onze keeper Stephan van der Niet is ook helemaal opgebloeid en dan wijs ik ook naar de sterkhouders Ronnie Verplancke en Peer van Paasen. Ik baal hevig dat ik er zo lang uit ben.”

Net als alle andere sporters die gedwongen zijn tot niets doen is het afhankelijk zijn ook een zware mentale beproeving. ,,Ik kan niet eens zelf naar bijvoorbeeld de sportschool! Dan moet ik weer een beroep doen op mijn vriendin (in verband met de Wet op de Privacy mogen we haar naam niet noemen, het kan ook zijn dat ik niet goed geluisterd heb bij het voorstellen). Reken maar dat ik er werkelijk alles aan ga doen om nog een restje van het seizoen mee te pikken! Er staan zes tot twaalf weken voor; ik ga voor de zes.”
Dat Vonk een kenner en ware bierliefhebber is, valt te zien aan zijn hand die bijna liefkozend op de doos Ruhrgold ligt. Proost en op een snel herstel!

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read